AB ile çevre faslı yarın açılıyor

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 20 Aralık 2009 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Eroğlu, AB ile müzakerelerde çevre faslının açılması konusundaki çalışmaların tamamlandığı açıkladı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AB ile müzakerelerde çevre faslının açılması konusundaki çalışmaların tamamlandığın belirterek, önümüzdeki Pazartesi günü çevre faslının açılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Bakanlığının bütçesinin TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi sırasında hükümet adına söz alan Eroğlu, dünyadaki çevre meselelerinin giderek artmasının toplumlar üzerinde baskılar oluşturmaya başladığını ifade ederek, özellikle küresel ısınma, iklim değişikliği, artan nüfus ve tabii kaynakların azalmasının kurumlara daha fazla sorumluluk yüklediğini belirtti.

Çevre konularının, AB müzakerelerinin en önemli hususlarından birisi olduğunu ifade eden Eroğlu, mevzuat uyum çalışmalarının yanı sıra uygulamaya yönelik çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti.

Eroğlu, ormanların korunması, atıkların bertaraf edilmesi konularında milletler arası sözleşmelere uyumlu olmaya azami dikkat gösterildiğini belirterek, halka orman sevgisi aşılama yönünde özel tedbirler alındığını söyledi. Eroğlu, ağaçlandırma seferberliği ile ilgili çalışmaların artan bir hız ve hacimde sürdürüldüğünü, özel ağaçlandırmanın önündeki engellerin kaldırıldığını, bu sahadaki çalışmaların teşvik edildiğini, böylece özel ağaçlandırma miktarının 5 kat artırıldığını söyledi.

AB ile müzakerelerde çevre faslının açılması konusundaki çalışmaların tamamlandığını, gerekli belgelerin sunulduğunu belirten Eroğlu, önümüzdeki pazartesi günü çevre faslının açılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Eroğlu, özel çevre koruma alanlarında ciddi yatırımlar yapıldığını da anlattı.

Meteorolojinin tahmin konusunda, yüzde 90'lık oranı yakaladığını belirten Eroğlu, 2010 yılı içinde ölçümleri yaygınlaştırmak için 200'den fazla otomatik ölçüm istasyonu kurulacağını bildirdi. Eroğlu, 4 yerde meteorolojik radarların kurulduğunu, 6 yerde kurulmaya başlandığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber