21 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2009 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kuveyt'e gidecek.

- Gül, Kuveyt'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da toplanacak.

3- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Radyo Televizyon Yayıncıları Federasyonu Başkanı Adnan Yüce ve beraberindeki heyetleri ayrı ayrı kabul edecek.

4- AK Parti MYK, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde bir araya gelecek.

5- Türkiye'nin AB katılım müzakerelerinde çevre faslı, Brüksel'de Hükümetler Arası Konferansla açılacak.

- Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun temsil edeceği konferansa, AB adına Dönem Başkanı İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve AB Genişleme Komiseri Olli Rehn katılacak.

6- Türkiye, Irak ve ABD arasındaki üçlü mekanizma toplantıları için Irak'ta bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kuzeydeki Erbil kentinde temaslarda bulunacak.

7- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Antalya'nın Kemer ilçesinde "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Hizmet İçi Eğitim Programı"na katılacak.

8- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yılın son görüşmesini ara bölgede yapacak.

9- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gelir Bütçesi ile ilgili ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülecek.

- Genel Kurulda ayrıca, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın ilk 3 maddesi ele alınacak.

10- Siyasi partilerden...

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, partisinin Giresun il teşkilatını ziyaret edecek, Giresun Üniversitesi'nce düzenlenen "2009 Dış Politikasının Değerlendirilmesi ve 2010'a Bakış" konulu panele katılacak.

11- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen "Üniversitelerin Sorunları ve Çözüm Yolları" konulu toplantıya katılacak.

12- Ökten ve Taygun son yolculuklarına uğurlanıyor.

- Yönetmen Zeki Ökten için Beyoğlu Sineması'nda, tiyatro sanatçısı Ali Taygun için Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde tören düzenlenecek.

- Ökten ve Taygun'un cenazeleri, Teşvikiye Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

13- Özelleştirmeler hız kesmedi.

- Bu yıl özellikle elektrik dağıtım ve şeker fabrikaları ihaleleriyle özelleştirmelere hız verildi.

- 2010 sonuna kadar elektrik dağıtım özelleştirmelerinin büyük oranda tamamlanması öngörülüyor.

- İhale ilanında bulunan 4 elektrik dağıtım bölgesi ile 52 akarsu santralinin özelleştirme ihalesinde son teklifler Şubat'ta, B Grubu şeker fabrikalarında da Ocak ayında alınacak.

14- Dünya Bankası-Türkiye...

- Dünya Bankası işletme anketi: "Türkiye, Doğu Avrupa'da, küresel mali krizden en hızlı çıkabilecek ülke."

- "Türkiye'de şirketlerin yüzde 50'sinden fazlası, gelecek altı ayda satışlarının artmasını beklediğini ifade ederken, sadece yüzde 14'ü gelecek altı ay içinde sürekli istihdamlarını düşürmeyi beklediklerini ifade etti."

15- Toplantı... Sergi...

- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, menkul kıymet gelirleriyle ilgili Anayasa Mahkemesi'nin aldığı son kararı değerlendirecek.

- Ege Sanayici ve İşadamları Derneği ile Fransız Kültür Merkezi işbirliğinde İzmir'de açılacak "Basında Türkiye-AB İlişkilerinin 50 Yılı" konulu sergide, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü Bahadır Kaleağası, Türkiye-AB İlişkilerini, İlerleme Raporu ışığında değerlendirecek.

- Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi işbirliğinde yapılacak Sağlık Köyü projesinin ilk adımı olan Sağlık Evi'nin temeli atılacak.

16- Bank Asya Birinci Lig'de 2009-2010 sezonunun ilk yarısı Karabük'te yapılacak, Kardemir Karabükspor-Adanaspor maçıyla tamamlanıyor.

17- Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nun (TOSFED) geleneksel

"Şampiyonlar Gecesi", İstanbul Ceylan Intercontinental Otel'de yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber