Öğretmene tacizden 17 yıl hapis istemi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Aralık 2009 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BARTIN'ın Kozcağız Beldesi'ndeki Kozcağız İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı 35 yaşındaki A.K. hakkında, 14 yaşındaki 3 kız öğrenciye odasında elle cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla, 17 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. A.K., iftira ile karşılaştığını öne sürerken, mahkeme, ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığının tespiti için öğrencileri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk etti.

İddianamede, Türkçe öğretmeni olan evli ve 2 çocuk babası A.K.'nin, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılının sonunda evrak vermek için odasına gelen M.S.'yi dudağının kenarından öptüğü, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı başladıktan 1 ay sonra yine odasına çağırdığı aynı öğrenciye, göğüslerinden tutarak tacizde bulunduğu iddia edildi. İddianamede A.K.'nin, 2008 yılı Kasım ayında odasını temizlettiği öğrencilerden R.K.'yı dudaklarından öpmeye çalıştığı, aynı ay içinde odasını temizletme bahanesiyle çağırdığı diğer öğrenci M.A.'nın arkasından omuzlarını tutup göğüslerini sıktığı, başka bir günde sınıftaki gürültüyü bildirmek için odasına gelen aynı öğrenciyi kolları ile sarmalayıp dudaklarından öptüğü, koridordan gelen ayak sesleri üzerine de bıraktığı iddiaları yer aldı.

Tacize uğrayan öğrencilerin bir araya gelerek durumu öğretmenleri H.S.'ye anlatması üzerine ortaya çıkan olayla ilgili Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü idari, öğrencilerin ailelerinin 14 Kasım 2008'de Bartın Cumhuriyet Başsavcısı'na şikayeti üzerine de adli soruşturma başlatıldı. 27 Kasım 2008'de Bartın Devlet Hastanesi'nde yapılan muayenelerinde öğrencilerden M.S. ile M.A.'ya ruh sağlıklarının bozulduğu, R.K.'ya ise bozulmadığı yönünde rapor verildi. Raporlar ve ifadeler ışığında hazırlanan iddianeme doğrultusunda A.K. hakkında, 8 ay önce Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ?Çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla dava açıldı.

Tutuksuz olarak 17 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan A.K., duruşmada iddiaları kabul etmeyerek kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. Tacize uğrayan öğrenciler ise, hakim karşısında olayı gözyaşları içinde anlattı. Sanık avukatının itirazı üzerine Bartın Devlet Hastanesi'nin raporunu yeterli bulmayan mahkeme, ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığının tespiti için öğrencileri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk eti. Öğrencilerin, 15 Nisan 2010'daki duruşma öncesi Adli Tıp Kurumu'na gideceği bildirildi.

Taciz olayının ortaya çıkması ardından başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alınan A.K., 1 ay önce Bartın'a bağlı Hasankadı Beldesi'ndeki Hasankadı İlköğretim Okulu'nda göreve başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber