Havalar nasıl olacak? / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Aralık 2009 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmele göre; Ülkemizin doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari, Siirt, Batman çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI : İç ve doğu bölgelerimizde 4 ila 6 derece azalacak, batı bölgelerde 1 ila 3 drece artacak.

RÜZGAR : Genellikle kuzey ve kuzeybatı, ülkemizin güneydoğu bölgeleri ile kuzeybatı kesimlerimizde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve karlakarışık yağmur, yükseklerinde yağun olmak üzere kar beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİ YILBAŞINDA ILIK HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK

Marmara Bölgesi yılbaşında ılık havanın etkisine girecek. Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de "Bugünden itibaren bölgemiz Akdeniz üzerinden gelecek ılık havanın etkisine girecek. Lodosla birlikte sıcaklıklar yükselecek. Gündüz sıcaklığı 15 dereceye kadar çıkacak'' dedi. Yetkililer, lodosun etkisiyle 31 Aralık'ta hava sıcaklığının 7 derece civarında olacağını, kar veya yağmur beklenmediğini belirtti.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde hafif sis bekleniyor.

EGE : Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Kütahya) buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

AKDENİZ : Parçalı ve az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı, batı kesimlerinde hafif sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ : Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Kastamonu) buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU : Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağmur ve karlakarışık yağmur, yükseklerinde yoğun olmak üzere kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Batman ve Siirt ile Diyarbakır'ın kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


30 Ara, Çarşamba

31 Ara, Perşembe

1 Oca, Cuma

2 Oca, Cumartesi

3 Oca, Pazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber