Üniversite öğrencilerini döven polislere soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ocak 2010 13:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

KARS Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Federasyonu üyesi 13 kişinin basın açıklaması yaptıktan sonra gözaltına alınması sırasında şiddet kullanan polisler hakkında soruşturma başlattı.

Faikbey Caddesi üzerinde dün saat 14.00 sıralarında basın açıklaması yaptıktan sonra polis tarafından gözaltına alınan, ?Kars Gençlik Derneği Girişimi ve Gençlik Federasyonu' üyesi 13 öğrenci, akşam saatlerinde çıkarıldıkları Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılırken, Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan göstericilerin araca bindirilmeleri sırasında direnç gösterenlere karşı bazı polislerin tasvip edilmeyen davranışlarda bulunduklarına dikkat çekildi. Bu polisler hakkında yasal işlem başlatıldığı vurgulayan açıklamada şunlar kaydedildi:

?Kars Gençlik Derneği Girişimi ve Gençlik Federasyonu olarak adlandırılan 13 kişilik grubun güvenliğini sağlamak, çevrede toplanan vatandaşlar tarafından oluşabilecek tepkileri de önleyebilmek amacıyla anında gerekli tedbirler alınmıştır. Pankart ve dövizleri açarak slogan atmaya devam eden grup, eylemlerine son vermeleri yönünde megafonla uyarılmasına rağmen ısrarla eylemlerine devam etmiştir. Grubun uyarıları dikkate almayarak slogan atmakta ve eylemlerine devamda ısrar etmesi üzerine 13 şahıs hakkında 2911 sayılı kanuna muhalefet etmek suçundan adli işlem yapılmak üzere yakalanmıştır. Olayla ilgili olarak bazı televizyon kanallarında yer alan haber görüntüleri ile polis kameralarının kayıtları incelendiğinde, yakalanan göstericilerin araca bindirilmesi sırasında direnç gösterenlere karşı görevlilerimizden bazılarının tasvip edilmeyen hatalı davranışlarda bulundukları görülmüştür. Kamu düzen, güvenliği ile temel hak ve özgürlüklerin koruyucusu, teminatı olan polisimizin kamuoyu nezdindeki imaj,e güvenini zedeleyebilecek hatalı davranışlar sergileyen personelimiz derhal tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber