DEÜ, korsan e-postalar için suç duyurusunda bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 17:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü avukatları, rektörlük seçiminin ardından üniversite yönetimini hedef alan e-postalarla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Hakaret ve iftira içerikli mesajların yer aldığı mailleri gönderen bilgisayarlardan, rektör adayı olan Prof. Dr. Sedef Gidener'e ait e-posta adresine de giriş yapıldığı öğrenildi.

Rektörlük seçimlerinin ardından '[email protected]', '[email protected]', '[email protected]', '[email protected]' adreslerinden, üniversite öğretim elemanlarına, DEÜ yönetimini hedef alan mesajlar gönderildi. DEÜ'de yöneticilerin yakınlarının kayırıldığı iddialarının yanı sıra hakaret içeren ifadelere yer verildiği belirtilen mesajların gönderildiği elektronik posta adreslerinin kimler tarafından kullanıldığının belirlenmesi ve bu kişilerin ''sahte e-posta kullanımı'', ''hakaret ve iftira'' suçlarından cezalandırılması istemiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Yapılan incelemede, ''[email protected]'' adresinin kullanıldığı bilgisayarlardan, yakın saatlerde rektör adayı Prof. Dr. Sedef Gidener'e ait olduğu bildirilen ''[email protected]'' adresine de girildiği tespit edildi. Suç duyurusunun ardından savcılık, iddialara ilişkin soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber