Nemalar Mart'ta alınabilecek

Haber Giriş : 07 Şubat 2005 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net Özel

Çalışanların alacağı nemalara ilişkin düzenleme "Çalışanların Tasarruflarını Teşvik Hesabının Tasfiyesi ve Bu Hesaptan Yapılacak Ödemelere Dair Kanun"da yapılmıştır. Bu kanun, sendikalarla yapılan mütabakat sonucunda 29.04.2003 tarihli ve 25093 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Nema ödemeleri ise Kanunun 6'ncı maddeinde düzenlenmiştir. 6'ncı madde şu şekildedir: "

"Ödeme
MADDE 6. -
Hak sahiplerine, anapara tutarları 2003 yılı Nisan ayında defaten ödenir.
5 inci madde uyarınca değerlendirilen tutar Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere 2004 yılında dört taksit, 2005 yılında dört taksit ve Mart ve Haziran aylarında olmak üzere 2006 yılında iki taksit olarak toplam on taksitte ödenir.
Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan, ödeme tarihlerini bir ay önce veya bir ay sonra olarak belirlemeye yetkilidir.
Emeklilik veya ölüm halinde taksitlendirme devam etmez ve ilgililere veya kanunî mirasçılarına kalan tutar defaten ödenir.
Bu Kanun hükümleri gereğince hak sahiplerine yapılacak ödemeler ve bu ödemeler nedeniyle düzenlenecek belgeler hiçbir vergi ve kesintiye tâbi tutulamaz"

Yukarıdaki madde de görüleceği üzere 2005 yılı içinde Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında ödeme yapılacatır.

Bugünkü haberlerde yer alan Şubat ayı sadece kurumların başvurmasını ifade etmektedir. Hak sahiplerine ödemeler Mart ayı içinde yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber