TEKEL işçileri açlık grevine başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2010 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da 36 gündür eylem yapan TEKEL işçileri, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) TBMM'deki grubunu ziyaret etti.

BDP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş ile görüşen işçiler, haklarını alana kadar eylemlerini sürdürme kararlığında olduklarını vurguladı. Kendilerine verilecek olan 4-C kadrosunu C-4 patlayıcı maddesine benzeten işçiler, verilmek istenen kadro ile maaşlarının 600 TL'ye düşeceğini söyledi. Bu parayla geçinmelerinin zor olduğunu anlatan işçiler, Başbakan Erdoğan'ın 'Yan gelip yatıyorlar' sözlerine de tepki gösterdi. 20 yılı aşkındır çalıştıklarını ve bin 300 lira maaş aldıklarını ifade eden işçiler, basın mensuplarına bordrolarını gösterdi. AK Parti milletvekillerini aramalarına rağmen ulaşamadıklarını belirten işçiler, yarından itibaren ise ölüm orucuna başlayacaklarını bildirdi.

BDP Grup Başkan Vekili Selahatttin Demirtaş ise, TEKEL işçilerinin eyleminin meşru olduğunu söyledi. AK Parti'nin 7 yıllık iktidarı döneminde barıştan, emekten yana olmadığını savunan Demirtaş, "Bizim açımızdan TEKEL işçilerinin sorunu bir siyaset konusu değil, bir insanlık konusudur" dedi.

TEKEL işçilerine destek vermeye devam edeceklerini belirten Demirtaş, "Hükümet TEKEL işçilerinin sesini bu yöntemle duymuyorsa duyuracak başka yöntemler bulacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber