İÜ'nün yeni Rektörüne suç duyurusu

Haber Giriş : 08 Şubat 2005 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) öğrencileri, yeni Rektör Mesut Parlak ve bazı öğretim görevlileri hakkında, "Yalan ifadelere başvurarak öğrencileri okuldan atmaya çalıştıkları" iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İ.Ü'de bazı hukuk dışı uygulamalarda bulunulduğu iddiasıyla İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan İstanbul Gençlik Derneği adına bir grup üniversite öğrencisi, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Halit Güdenoğlu, İ.Ü'de son dönemlerde gizli soruşturmalarla öğrencilerin ifadesinin alındığını ve okuldan atılmaya çalışıldığını ifade etti. Güdenoğlu, üniversitenin öğretim üyeleri Ersan Şen, Birsen Ersen ve Rauf Verbay'ın, daha önce soruşturma kapsamında ifade veren bazı öğrencilerden Günay Dağ adlı öğrenci hakkında, "Günay örgüt üyesidir, örgüt adına üniversitede faaliyet yürütüyor" diye yalan ifade vermelerini istediğini söyledi. Bu şekilde üniversite yönetimince öğrencilerin ajanlaştırılmak istendiğine vurgu yapan Güdenoğlu, "Günay Dağ ile birlikte 4 öğrenci hakkında soruşturma açıldı.

Kendilerine yapılan, 'Örgüt adına faaliyet yürütmek, yasadışı afiş asmak, bildiri dağıtmak' suçlaması bizi şaşırtmadı. Bu soruşturmalarla İ.Ü Rektörlüğü'ne yeni seçilen Mesut Parlak'ın da kime hizmet edeceği, kimin yanında olacağı ortaya çıkmış oldu" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından arkadaşlarıyla birlikte adliye binasına giren Günay Dağ, İ.Ü Rektörü Mesut Parlak ile Hukuk Fakültesi öğretim görevlileri Ersan Şen, Birsen Ersen ve Rauf Verbay hakkında, "Yalan ifadeler alınarak okuldan atılmaya çalışıldığı" iddiası ile İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber