SSK'lı Personelin Tedirgin Olmasını Gerektirecek Bir Durum Yok

Sağlık Bakanlığı; kamuoyunda ?SSK'nın devri? şeklinde algılanan 5283 sayılı Kanunla ilgili olarak, sağlık hizmeti veren kurumların Sağlık Bakanlığı'na devri konusunda, devredilecek personel ve tüm ilgililer için bir açıklama yayınlamıştır. Buna göre Sağlık Bakanlığı; personel devrine öncelik vermektedir. Sağlık Bakanlığının tarafından yapılan ve atama, nakil özlük haklar gibi konuları içeren açıklamanın tam metni için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 08 Şubat 2005 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5283 SAYILI BAZI KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA AİT SAĞLIK BİRİMLERİNİN SAĞLIK BAKANLIĞINA DEVREDİLMESİNE DAİR KANUN ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK PERSONEL DEVRİ HAKKINDA AÇIKLAMA

1. Adı geçen Kanun, 19.01.2005 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, sağlık birimlerinin taşınırlar, taşınmazlar, taşıtlar ve personeli ile devri 19.02.2005 tarihinde Kanunen gerçekleşmiş olacaktır.

2. Devredilen personel, 15.03.2005 tarihindeki maaşlarını Bakanlık bütçesinden alacaktır.

3. Söz konusu personelin, maaşlarını belirtilen tarihte Bakanlığımızdan alabilmesi için bir dizi işlemin yapılması gerekli olup, bu işlemler süratle tamamlanacaktır.

4. Genel olarak iki çatı altında (Bakanlığımız ve SSK) sağlık hizmeti sunan sağlık personeli ve diğer personel, devir tarihinden sonra bir çatı altında görev yapacak olup; önceki personel, devredilen personel ayrımı kesinlikle yapılmayacaktır.

5. Devredilen personelin aynı yer veya biriminde görevlerine devamlarının sağlanması ön görülmekte başka yer veya illere gönderilmesi düşünülmemektedir. Devir sürecinde atama ve nakil işlemlerinde personelin, herhangi bir şekilde mağdur edilmemesi amaçlanmaktadır.

6. Sözü edilen personelin özlük hakları bakımından mağdur olmamaları için zikredilen Kanunda gerekli düzenleme yapılmıştır. Buna göre, personelin önceki kurumlarındaki ödemeler toplamının (fazla çalışma ücreti ile nöbet ücreti hariç), Bakanlığımızda hak edecekleri (döner sermayeden yapılacak ek ödeme dahil) ödemeler toplamından fazla olması halinde aradaki fark kapanıncaya kadar ilgililere tazminat olarak ödenecektir. Bakanlığımızda hak edecekleri ödemeler toplamının önceki kurumlarındaki toplamdan fazla olması halinde ise Bakanlıktaki ödemeler esas alınacaktır.

Bu kurumların devri esnasında ve sonrasında verilmekte olan hizmette eksiklikler olmaması için gereken hazırlıklar yapılmakta ve devredilecek kurumlardaki Personel'in tedirgin olmasını gerektirecek herhangi bir konunun bulunmadığı ve yapılan ilgisiz açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada devir esnasında Maliye Bakanlığı'nın belirlediği esaslar ve Sağlık Bakanlığı'nca izlenecek yol açıkça belirtilmiştir.

Aşağıda; konu ile ilgili dokümanları bulabilirsiniz.

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Bakanlığına Devredilmesine Dair 5283 Sayılı Kanun Metni

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Bakanlığına Devredilmesine Dair 5283 Sayılı Kanun Metnine Dair Esaslar

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Sağlık Bakanlığına Devredilmesine Dair 5283 Sayılı Kanuna Göre Sağlık Bakanlığı İş Analizi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber