ÖSYM'den YÖK'e karşı hükümetin elini güçlendirecek açıklamalar

Haber Giriş : 09 Şubat 2005 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanı Yarımağan, 'meslek liselilere uygulanan katsayı barajı' ve 'türban' konusunda AKP'nin elini YÖK'e karşı güçlendirecek açıklamalar yaptı...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, hükümetin üniversitelere türbanla girilmesi yönünde bir düzenleme yapması durumunda bu karara uyacaklarını açıkladı. Eğitim muhabirleriyle sohbet toplantısı yapan ÖSYM Başkanı Yarımağan, gündemdeki konular ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yarımağan, üniversiteye giriş sınavında 1998 yılında yapılan bir değişiklikle meslek liselilerin önüne engel konulduğunu hatırlatarak "1998'den önce bütün öğrenciler eşit koşullarda yarışıyordu. Ancak ÖSS'de yapılan değişiklik meslek lisesi mezunlarının dört yıllık fakültelere girmesini engelledi" dedi.

Bu düzenlemeye gerekçe olarak 'meslek lisesi mezunlarını meslek yüksekokullarına yönlendirme' gibi bir açıklama yapıldığını vurgulayan Yarımağan, "Ancak bugünkü sistemde meslek lisesi mezunları kendi alanlarındaki öğretmenlik programları hariç hiçbir lisans programlarına giremiyorlar" diye konuştu.

Türban ile ilgili karara uyarız

"Bu ülkenin değişik kademelerindeki yetkili kişilerin koyduğu kurallar bizi bağlar" diyen Yarımağan, hükümetin üniversitelere türbanlı öğrencilerin de girebilmesi için yapacağı yasal düzenlemeye uyacaklarını açıkladı. Yarımağan, "Eğer müfredatı değişitirip fizik öğretmeyeceğiz, astronomi öğreteceğiz derlerse nasıl ki astronomi sorusu hazırlayacaksak, bu konuda bir değişiklik olursa ona da uyarız" dedi.

aktifhaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber