DİSK Genel Başkanı'nı vuran hakkında 30 yıl istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2010 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye silahlı saldırıda bulunduğu ileri sürülen Rıza Tunçbilek için öldürme ve yağmaya teşebbüs etmek ile yaralama suçlarından 22 ile 30 yıl arasında hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre Rıza Tunçbilek, 5 Kasım 2009 günü DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye makamında 9 el ateş etti. Rıza Tunçbilek, 1995 yılında Süleyman Çelebi'ye borç para verdiğini ve bu nedenle de kendisiyle görüştüğünü söyledi. Rıza Tunçbilek, Süleyman Çelebi'ye "Seni öldüreceğim" dedi. Polisin içeriye girerek engellemesi yüzünden Rıza Tunçbilek eylemini tamamlayamadı. Süleyman Çelebi'yi öldürmek amacıyla hareket eden Rıza Tunçbilek alacağı olduğuna dair herhangi bir belge gösteremedi.

Rıza Tunçbilek'in belgeleyemediği alacağından bahsederek, tehditle Süleyman Çelebi'den zorla para almaya çalıştı. Cumi Yılmaz'ı da darp ederek yaraladı. Rıza Tunçbilek'in üzerinde dolu olarak ruhsatsız tabancası, dolu yedek şarjör ve 30 yedek mermi bulundu.

Savcının bir borç bulunması halinde bunu 14 yıl boyunca istenmemiş olmasının hayatın olağan akışına aykırı bulunduğunu vurguladığı iddianame kabul edilirse Rıza Tunçbilek, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber