Sağlık çalışanlarında 'eleman' huzursuzluğu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanları arasında huzursuzluğa neden olan 'aile sağlığı elemanı' ibaresinin değiştirilmesi için kampanya başlattı.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, sağlık çalışanları arasında huzursuzluğa sebep olan aile sağlığı elemanı ibaresinin değiştirilmesi için 24 Nisan 2009 tarihinde Sağlık Bakanlığı'yla yaptığı kurum idari kurulunda "elemanı" ibaresinin değiştirilmesi yönünde karar aldırmıştı. Aradan geçen sürede gerekli düzenleme yapılmayınca Sendika tarafından dilekçe kampanyası düzenlendi.

Hazırlanan dilekçelerde eleman sözcüğünün özverili bir şekilde görev yapan ebe, hemşire ve sağlık memurları için "aile sağlığı elemanı" ifadesinin kullanılması son derece rencide edici bir durum olmanın yanında moral ve motivasyonu da olumsuz yönde etkilediği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı ile Türk Sağlık - Sen arasında yapılan 24 Nisan 2009 tarihli Kurum İdari Kurul kararlarının 35.maddesinde; aile sağlığı elemanı ibaresinden "elemanı" kelimesinin çıkarılarak yerine "hemşiresi veya ebesi" kelimesinin eklenmesi yönünde gerekli yasal düzenlemenin yapılması kararı alındığı hatırlatıldı. Bugüne kadar düzenleme yapılmadığına dikkat çekildi.

Dilekçeler tüm yurtta aile hekimliğinde görevli hekim dışı sağlık çalışanları tarafından imzalanarak Sağlık Bakanlığı'na faks ve e-mali yoluyla iletilecek.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, aile hekimliği sisteminde görevli sağlık çalışanlarının sık sık kendileri için "eleman" sözcüğünün kullanılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdiklerini belirterek, "Çalışanlar eleman sözcüğünden rahatsız ve bunu da bizlere sık sık iletiyorlar. Değiştirilmesini istiyorlar. Bizde onların bu isteklerini kurum idari kurulda karar aldırarak sorunun çözümü için önemli bir adım atılmasını sağlamıştık. Fakat bakanlık bugüne kadar bu düzenlemeyi yapmadı. Şimdi başlattığımız bu dilekçe kampanyası ile bu talebi tekrar gündeme getiriyoruz. Aile hekimliğinde görev alan tüm çalışanların bu dilekçeleri bakanlığa göndermelerini istiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber