Makiniste, 'sıcak yemek' verilecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Şubat 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Makinist kabinine mikrodalga fırın

Devlet Demiryolları, makinist hataları sebebiyle arka arkaya yaşanan kazaların önüne geçmek için Ortadoğu Üniversitesi (ODTÜ) ve Atılım Üniversitesi ile ortak bir çalışma yaptı.

Yapılan tetkiklerde, makinistlerin öncelikle sıcak yemek, su ihtiyacı, konaklama ve evden uzak kalma gibi sorunlar yaşadığı tespit edildi.

Bu çerçevede, seyahat sırasında yemek ihtiyacını evinde getirdiği 'sefer tasıyla' karşılamaya çalışan makinist ve tren personeline, bundan sonra 'sıcak yemek' verilmesi kararlaştırıldı. Ancak bunun için TCDD mevzuatında değişikliğe gidilmesi gerekiyor. Yasa değişikliği için Ulaştırma Bakanlığı'nın kapısı çalındı. Yasanın çıkmasını ardından, TCDD büyük yemek şirketlerinden biriyle anlaşacak. Ayrıca makinist kabinlerine buzdolabı, klima ve mikrodalga fırın da konulacak.

Makinistlerin konakladıkları yerlerde de iyileştirmeye gidilecek. Yeni planlamada, garlarda makinistlerin kaldığı yerler, koğuş sisteminden otel odası sistemine çevrilecek. Yatak ve dolaplar yenilenecek. Garların en ücra köşesindeki dinlenme odaları da, istasyonların ön bölümüne alınıp, içerisi yeniden düzenlenecek. Dinlenme odalarında televizyon, internet ve gazete bulunacak.

SELİM KUVEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber