Kuvvetli yağışa dikkat-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son tahminlere göre; Ülkemizin doğu kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Trakya'da aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) ile Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacak.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ : Yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) ile Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

MUHTEMEL ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI : Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE : Parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ : Parçalı bulutlu zamanla doğusu çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Sivas çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Tokat ve Ordu çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz' in iç kesimlerinde (Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU : Çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile öğle saatlerinden sonra Elazığ çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur; bölgenin doğusunda karlakarışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Bitis, Muş ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

16 Şub, Salı

17 Şub, Çarşamba

18 Şub, Perşembe

19 Şub, Cuma

20 Şub, Cumartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber