Uzman erbaşlar, topladıkları 25 bin imzayı Başbakanlık'a götürecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te 15 gün boyunca özlük hakları için Abdi İpekçi Parkı'nda imza toplayan uzman erbaşların eylemi sona erdi.

Erbaşlar, topladıkları yaklaşık 25 bin imzayı önümüzdeki günlerde Başbakanlık'a götürecek.

Sıhhıye Abdi İpekçi Parkı'nda 45 yaş mağduru bir grup uzman erbaş, emeklilik haklarının verilmesi için imza kampanyası başlatmıştı. Uzman erbaşlar, Ankara Valiliği'nin izniyle 15 gün boyunca haklarını kazanmak için vatandaşlardan yaklaşık 25 bin imza topladı.

Parkta son eylemlerini gerçekleştiren erbaşlar, övünç madalyalarının masaya koyup, "3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu ile insanlık suçu işleniyor", "Renk körüyüz" şeklinde döviz açtı. Grup üyeleri daha sonra şehitler ve gaziler için bir dakika saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Grup adına açıklama yapan Esef Merdoğlu, uzman erbaşlar 45 yaşına gelince sokağa atılsalar da vatan uğrunu yine şehit olacaklarını söyledi. Hak arayışı mücadelelerinin devam edeceğini belirten Merdoğlu, "Tüm bu anlatamadıklarımızı yazdığımız dilekçelerimize son imzaları alıp, 25 bin civarında imzaya ulaşan arzu halimizi sayın Başbakan'ımıza ulaştırmak üzere Başbakanlık binasında muhatap arayacağız." şeklinde konuştu.

Uzman erbaşlar, daha sonra vatandaşlardan destek için son imzalarını topladı.

Eylemlerini bitiren erbaşlar, kurdukları çadırı ve astıkları Türk bayraklarını tek tek topladı. Hazırladıkları dilekçeye topladıkları imzaları bir kutuya koyan uzman erbaşlar, parktan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber