Erzurum ve K.Maraş'ta lodos okul çatısını uçurdu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mart 2010 18:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Erzurum'da lodos okul çatısını uçurdu. Aşkale ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun çatısı lodos nedeniyle uçtu. Öğrencilerin derste olması olası bir faciayı önledi.

Lodos şiddetini Kahramanmaraş'ta da gösterdi. Elbistan İlçesi'nde şiddetli lodos nedeniyle bir dershanenin çatısı uçtu. Uçan çatının üzerine düştüğü Enes Yağmur yaralanırken, park halindeki 3 otomobil ezildi.

Erzurum'un Aşkale İlçesi'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) çatısı lodos fırtınası nedeniyle uçtu. Öğrencilerin derste olması büyük bir faciayı önledi. Yetkililer, YİBO ve yanındaki Endüstri Meslek Lisesi'nde okulları bir günlüğüne tatil etti.

Şafak Mahallesi'ndeki 450 öğrencinin öğrenim gördüğü 4 katlı Aşkale YİBO'nun çatısının büyük bir bölümü, bugün saat 13.00 sıralarında saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan lodos fırtınası nedeniyle uçtu. Okul yetkilileri, çatının yere düşmesi sonucu büyük bir gürültü çıkardığını ve öğrenciler arası kısa süreli paniğin yaşandığını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman, lodosun durması ile birlikte öğrencilerin tahliye edildiğini söyledi. Yaman, ?YİBO ve yanındaki Endüstri Meslek Lisesi'nde güvenlik açından okulları bugün tatil ettik. YİBO öğrencileri Meydan Mahallesi'ndeki yurtlarına götürüldü. Çok şükür kimsenin burnu dahi kanamadı. Hasar tespit çalışmasının ardından yurdun çatısı onarılacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber