Kadınlar kalbini daha çok önemsiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2010 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Lokman Hekim Sincan Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. İsmet Sarıkaya, Türkiye'deki istatistiklerin kadınların erkeklere oranla kalbini daha çok önemsediğini ortaya çıkardığını söyledi. Sarıkaya, "Kadınlarda kalp krizi geçirme riski erkeklerden daha az olmasına rağmen erkekler doktora gitmekte daha çekingen davranıyor." dedi.

Özel Lokman Hekim Sincan Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'ne 2010 yılı Ocak ve Şubat aylarında başvuran hastalardan yaklaşık yüzde 60'ının kadın, yüzde 40'ının ise erkek olduğunu hatırlatan Dr. Sarıkaya, "Kadınlar erkeklere oranlara kalp sağlığına daha çok önem veriyor. Kadınlardaki kaygı, endişe, panik atak gibi olgular erkeklerden daha fazla olduğu için başvuru sayısı erkeklerden fazladır. Hatta kadınlarda, kalp krizi geçirme riski menopoza kadar erkeklerden daha azdır. Buna rağmen erkekler hastaneye başvurma noktasında daha çekingen davranmaktadırlar." diye konuştu.

Dr. Sarıkaya, kendi kalp sağlığını pek önemsemeyen erkeklerin eş ve çocuklarının sağlığı konusunda daha duyarlı davrandığını ifade ederek, "Kalp sağlığı ihmale gelmeyecek kadar önemlidir. En azından belli bir yaştan sonra daha dikkatli olmakta fayda vardır. Bunun için kalp sağlığını herkesin önemsemesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Dr. Sarıkaya, kalp hastası olmamak için sağlıklı beslenilmesi, düzenli fiziksel aktivitelerin yapılması, sigara ve stresten uzak durulması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber