Saadet öğretmen öldü onlar ödül aldı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Mart 2010 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçmaya bile kalkışmayan zanlıyı gözaltına alan polisler ödüllendirildi

Burak BİLGE / VATAN İSTİHBARAT

Devletin anaokulu öğretmeni 24 yaşındaki Saadet Ulus'un babası ?Devlet ne yazık ki küçük kızımı o sapıktan koruyamadı. Hakkımı helal etmiyorum. Emekli maaşımla bu işin peşini bırakmayacağım? diyor.

Saadet Ulus çiçeği burnunda bir anaokulu öğretmeniydi. Daha hayatın başındaydı. Hayalleri vardı. Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nden iki yıl önce mezun olan Ulus, sözleşmeli öğretmen olarak İstanbul'da Beşiktaş Yıldız Erten Anaokulu'nda göreve başladı. Bu dönemde gelecekte katili olacak 42 yaşındaki muhasebeci Yalçın Algan ile tanıştı. Eşinden yeni boşanan Algan, genç öğretmene çılgınca aşık oldu. Aşk mektupları gönderdi, çiçekler yolladı. Ama hep 'hayır' yanıtı aldı. Sonrasında ise işi tehdite kadar getirdi. Bunun üzerine Ulus, Yalçın Algan savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ama bu bile Algan'ı durdurmadı. Bunun üzerine Ulus, atamasını istedi ve üç ay önce Ardahan'ın Çallıdere Köyü'ne atandı. Genç öğretmenin tayini güvenlik gerekçesiyle merkeze alındı. Göle'de Merkez Anaokulu'nda göreve başladı.

Babası kendi elleriyle getirdi

Öğretmen olan kızıyla gurur duyan baba Ahmet Ulus, kızını Göle'ye kendi getirdi. Kızına ilçe merkezinde ev tutan baba Ulus, evsahibine 'Kızım size emanet' diyerek evine döndü. Ama onu bir gölge gibi izleyen Yalçın Algan burada da izini buldu. Saadet öğretmen yeniden şikayetçi oldu. 9 Şubat'ta ?Kaşar peyniri almaya geldim? diyerek bir otele yerleşen Yalçın Algan, Saadet öğretmeni öldürmek için 12 Mart günü saat 06.45'te otelden çıktı. Saadet öğretmenin yolunu kesti ve 'Benim olacaksın' diye bağırdı ve montunun altında sakladığı satırı çıkararak genç öğretmeni ağır yaraladı. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi kaçtı. Genç öğretmen kaldırıldığı hastanede son nefesini verirken yakalanan Algan, ?Onu çok seviyordum ama bana yüz vermiyordu o yüzden öldürdüm? diye ifade verdi.

Kızımı koruyamadılar

Baba Ulus yaşananları anlamadığını söylerken aynı zamanda kızgın, ?Ben bu ülkeye pırlanta gibi bir çocuk yetiştirdim. Onun topluma hayırlı bir insan olması için çok emek verdim. Benim kızım çiçeği burnunda bir öğretmendi. Ben kendi kızımı alıp ülkenin öbür ucuna götürüp teslim ettim. Kendi ellerimle götürüp bıraktım. Ben devletten sadece tek bir şey istedim. Benim kızımı o sapık adamdan korumalarını istedim. Koruyamadılar. Koskoca devlet benim küçük kızımı koruyamadı. Ben onlara hakkımı helal etmiyorum? dedi. Algan'ın kızını sürekli rahatsız ettiğini anlatan baba Ulus sözlerini şöyle sürdürdü: ?İstanbul'dayken de telefonla, mesajla kızımı sürekli rahatsız ediyordu. ?Kızım rahatsız ediliyor' diye şikayetçi olduk. ilgileniyor gibi göründüler. Kızımın İstanbul'dan ayrılmaması için bu adam T.C. kimlik numarasını bulmuş. Sömestr tatilinde yapılacak olan atamalarda Saadet'in adına tüm tercihleri İstanbul'dan yapmış.?

Büyük ümitlerle yetiştirdiği kızının ölümünü kabullenemediğini dile getiren baba Ulus, ?Bu saatten sonra ne söylesem boş. Ben kendi kızımı kendi ellerimle toprağa koymuşum. Onunla birlikte kendimi de toprağa koydum. Artık ne yapsam kime konuşsam bir fayda sağlamayacak. Ama kimse bu işin peşini bırakacağımı düşünmesin. Ben emekliyim. Bir emekli maaşımla yaşamımızı sürdürüyoruz. O emekli maaşımla bu işin peşini bırakmayacağım. Sonuna gideceğim. Sonuna kadar uğraşacağım? dedi.

BİR DE ALTIN TAKTILAR!

Göle'de Merkez Anakolu öğretmeni 24 yaşındaki Saadet Ulus'un tüm şikayetlerine rağmen öldürülmesini engelleyemeyen polisler cinayetten sonra kaçan Yalçın Algan'ı 45 dakika içinde yakaladıkları için takdirname ve Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber