KEY'de tarih belli oldu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 20 Mart 2010 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut Edindirme Yardımı'yla ilgili yeni hak sahipleri, paralarını 22 Mart'tan itibaren almaya başlayacak.Konut Edindirme Yardımı'nın (KEY) yeni hak sahipleriyle ilgili ödeme takvimi ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre KEY ödemeleri 8 Aralık 2009 tarihli 5939 Sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik gereğince Ziraat Bankası kanalıyla 22 Mart'ta başlayacak. Bu yeni etap ödemelerin en az 1.6 milyon kişiyi kapsaması bekleniyor.

İNTERNETTEN SORGULAMA

Bu çerçevede tasfiye halindeki Emlak Bankası tarafından bildirilen listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere 21 Mart 2010 tarihinde Resmi Gazete'de ilan edilecek ve hak sahiplerinin alacakları KEY tutarları bu tarihten itibaren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (Emlak Konut GYO) internet sitesinde sorgulanabilecek. KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C. kimlik numarasıyla yabancı uyruklu hak sahiplerine ise yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ile yapılacak. Kurumlar tarafından T.C. kimlik no ve yabancı kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacak.

ATM'DEN ÖDEME İMKANI

KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankası'nda hesabı ve bu hesabına ilişkin Bankkartı bulunanlar, ilk günden itibaren tabloda belirtilen günleri beklemeden Ziraat Bankası ATM'lerinden paralarını alabilecekler. KEY ödemeleri nakit olarak yapılabileceği gibi 9 Nisan'a kadar Emlak Konut GYO hisse senedi verilmek suretiyle de yapılabilecek. Hisse senedi talep edecek hak sahipleri Ziraat Bankası şubelerine bireysel olarak başvuracaklar. KEY'de bugüne kadar 5.4 milyon kişiye, 2.5 milyar lira ödeme yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber