Ak Parti'den yeni eylem planı: Kadına dokunma!

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 20 Mart 2010 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, tacizin önlenmesi için eylem planı hazırladı. Buna göre üniversitelerdeki olaylarda YÖK devreye girecek. İşçisini rahatsız eden patron ise işinden olacak

Töre cinayetlerine kurban giden, çocuklarının gözleri önünde dövülen bu da yetmezmiş gibi cinsel tezgahların ana konusu olan kadın, "resmen" korunacak. AK Parti Kadın Kolları, iş hayatında kadına yönelik tacizin önlenmesi için eylem planını devreye soktu. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde atılacak adımlar işte şöyle:

EN FAZLA TURİZM SEKTÖRÜNDE: Çalışmalara, tacizin en yoğun olduğu sektörler olan turizmden başlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı en kısa zamanda otellerde oda temizliği yapan, barda ya da resepsiyonda çalışan kadınlara yönelik tacizlerin önlenmesi için yönetmelik çıkartacak. Örneğin, oda temizliğini iki kadın birlikte yapacak.

DUR HOCAM: Üniversitelerde öğretim üyelerinin kız öğrencilere yönelik tacizlerinin önlenmesi için YÖK devreye girecek. Böylece öğretim üyeleri "not yükseltme" bahanesiyle öğrencileri odalarına çağıramayacak, iltifat ederken ölçüyü kaçıramayacak!

CEZASI ARTACAK: Türk Ceza Kanunu'nda taciz suçunun cezası arttırılacak. Bir işveren kadın çalışanlarını taciz ederse işyeri kapatılacak.

POZİTİF AYRIMCILIK: Kamuda çalışan kadın ve yönetici sayısının arttırılması için İsveç modeli devreye sokulacak. Her bakanlık kendi bünyesinde cinsiyet eşitliği uygulamasını takip edecek birim oluşturacak. Temizlik, çocuk ve yaşlı bakımı gibi konularda evlerde çalıştırılan gündelikçi kadınların da bir şekilde sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması sağlanacak.

ŞİDDET İÇİŞLERİ'NE: Kadına yönelik şiddet konularına İçişleri Bakanlığı'nın bakmasına ilişkin bir proje geliştirilecek. ALO Şiddet Hattı'nın da İçişleri Bakanlığı bünyesine verilmesi gündemde.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber