Valilerin adını kullanarak iş adamlarından para toplamışlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2010 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde valilerin adını kullanarak işadamlarından para toplayan bir hırsızlık şebekesi, polisin 3 aylık başarılı takibi ardından çökertilirken, şebekenin 6 üyesi adliyeye sevk edildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan bir işadamı, kendisini vali gibi tanıtan biri tarafından dolandırıldığını söyledi. Bunun üzerine harekete geçen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, araştırmaları neticesinde ilginç bir yöntemle dolandırıcılık yapıldığını tespit etti.

Dolandırıcılık yapacakları şehre gelen şebeke üyeleri, internet sitelerinden hayırsever işadamlarını tespit ediyor. İşadamını telefonla arayan şahıslar, kendisini vali, vali yardımcısı veya kaymakam gibi tanıtıyor. Şebeke üyeleri işadamından, "Yurt dışında ameliyat olması gereken bir çocuk için 120 bin TL para gerekiyor. Çoğunu temin ettik fakat 5 bin TL açığımız kaldı. Siz hayırsever bir kişisiniz. Sizden de bir miktar yardım talebimiz olacak" diyerek para istiyor. Karşısında valinin olduğunu zanneden işadamı, hemen para yardımında bulunacağını söyleyerek, hesap numarasını istiyor ve parayı yatırıyor.

Dolandırıcılık, bir kişinin 'çek etmek' amacıyla valiyi aramasıyla ortaya çıktı. Banka hesaplarından yola çıkan polis ekipleri, çok sayıda işadamının hesaba para yatırdığını tespit etti. Dolandırıcılığın sadece Konya ile sınırlı kalmadığını Hakkari, Çorum, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Nevşehir gibi illerde de olduğunu belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü, geniş çaplı bir operasyon için düğmeye bastı. Ankara, Çorum ve Kocaeli illerinde yapılan baskında 6 kişi yakalandı. Gözaltına alınan Numan Ö. (37), Osman Ö. (35), Levent Y. (37), Nuri G. (28), Sefa B. (24) Aykut G. (21) Konya'ya getirildi. Şebekeye dahil olan İsmail S. (48)'nin de dolandırıcılıktan Bursa'da cezaevinde olduğu öğrenildi.

Suçlarını itiraf eden şahıslar, sorguları tamamlandıktan sonra Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber