En düşük emekli maaşı 1200 lira olacak mı?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2010 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Murat Başesgioğlu, "En düşük emekli maaşı bin 200 TL olacak mı?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Bu bir dava konusu. Hemen emeklilerimizi bir beklenti içerisine sokmamak lazım. Bir emeklimizin İş Mahkemesi'nde açtığı dava şu an Anayasa Mahkemesi'ne intikal etmiş durumda."

Murat Başesgioğlu, Ünyespor-Kastamonuspor maçını izlemek için dün akşam Ordu'nun Fatsa ilçesine geldi. Kastamonuspor'u kamp yaptığı Fatsa Yalçın Hotel'de ziyaret ederek moral veren Başesgioğlu, geceyi burada geçirdikten sonra bu sabah Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ve Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile birlikte otel bahçesinde bir yürüyüş yaptı.

Otelde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başesgioğlu,

sosyal güvenliğin toplumun en önemli projelerinden biri olduğunu belirtti. Bizim toplumumuzda aile yapımızın verdiği bir dayanışma olduğunu anlatan Başesgioğlu, şöyle konuştu: "ama bunu modern bir şekilde çağın gerektirdiği enstrümanlarla donatmak son derece önemli. En son yapılan düzenlemelerle herkes sosyal güvenlik içine alındı. Ülkemizde bulunan yabancılar da sosyal güvenlik kapsamında. Sosyal güvenliğin iki ayağı var: Biri emeklilik diğeri sağlık sigortası. Sağlık alanında iftiharla söyleyebilirim ki

vatandaşlarımız büyük bir rahatlık içerisinde. Şu an ülkemizin 8 milyon emeklisi var. Bu sayı her geçen yıl artacak. Bunu da Türkiye'nin göz ardı etmemesi lazım."

Emekli maaşlarının her zaman tartışma konusu olduğunu anlatan

Başesgioğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ama bu primle orantılıdır. Çalışırken kesilen primlerin seviyeleri emekli aylığı bağlanmasında da önem arz etmemektedir. Devletimiz bütün imkanlarını kullanarak, emeklilerimize iyi bir hayat sunmak için elinden gelen gayreti gösteriyor ama takdir edersiniz ki sayı az değil. Bizim zamanımızda bu konuda önemli çalışmalar yaptık, bizden sonraki arkadaşlarımız da bu konuda gayretli bir şekilde çalışıyorlar."

YARGISAL BOYUTUN SONUCUNU BEKLEMEK LAZIM

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu,

basın mensuplarının, "En düşük emekli maaşı bin 200 TL olacak mı?" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Bu bir dava konusu. Hemen emeklilerimizi büyük bir beklenti içerisine sokmamak lazım. Bir emeklimizin İş Mahkemesi'nde açtığı dava şu an Anayasa Mahkemesi'ne intikal etmiş durumda. Anayasa Mahkemesi hüküm koymaz. Mahkeme, 'Bu konuda eksiklik gördüm, bunu 6 ay içerisinde tamamla, bir düzenleyici işlem yap' der. Onun için bu konuyu çok iyi sorgulamak lazım. Ben de görsel basında bu haberleri gördüm

ama bu işin yargısal boyutunun sonunu görmek lazım."

Başesgioğlu, daha sonra Kastamonusporlu futbolcularla otel önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Başesgioğlu, futbolculara, "Bu maçı almamız lazım, üç otobüs taraftarla geldik. Yüreğinizi ortaya koyun, biz arkanızdayız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber