Afganistan'da Türk helikopteri düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2010 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Afganistan'ın güneybatısında düştüğü bildirilen helikopterin sert iniş yaptığı, iki kişinin yaralandığı öğrenildi.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, İSAF Kabil Bölge Komutanlığında görevli üç Türk helikopterinden birisi olan söz konusu araç, hava koşulları nedeniyle Meydan Vardak vilayetinde sert iniş yaptı.

Helikopterde bulunan iki Türk askerinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Reuters haber ajansı, bölge valisinin açıklamasına dayanarak, helikopterin düştüğünü, bir Türk askerinin öldüğünü, 3'ünün yaralandığını belirtmişti.

Genelkurmay'dan açıklama: "İki Türk Personeli Yaralandı"

- Genelkurmay Başkanlığı, Afganistan'da görevli Türk Birliğine ait bir helikopterin bugün kaza kırım geçirdiğini, olayda iki askeri personelin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgi notunda, yaralanan iki askeri personelin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Meydana gelen kaza kırımla ilgili incelemelerin devam ettiği kaydedildi.

1 Türk Askeri Şehit iddiası

- Afganistan'ın başkenti Kabil'in güneybatısında bir helikopterin düştüğü, helikopterde Türk askerlerinin bulunduğu bildirildi.

Meydan Vardak vilayeti valilik sözcüsü Seyidullah Şahid, dağa çarpan helikopterin içindeki bir Türk askerinin hayatını kaybettiğini, 3'ünün yaralandığını söyledi.

Afganistan'da NATO öncülüğünde görev yapan Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü ise haberle ilgili açıklamada bulunmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber