HES'lerde elektriğe zam yapılacak mı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2010 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hidroelektrik santrallerde üretilen elektriğe zam konusunda, şu anda böyle bir gündemleri olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Taner Yıldız, "4646 sayılı kanun tasarısıyla alakalı çalışmalarda özel sektörün payının daha da artırılmasıyla ilgili temel prensip kararı almıştık. Bunu kanun tasarısına da zaten yansıtacağız" dedi.

Bakan Yıldız, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Bakan Yıldız, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, TÜSİAD Başkanı Boyner'in Yönetim Kurulu Üyeleri ve Enerji Çalışma Grubu ile birlikte yaptıkları ziyarette, enerji sektörünü enine boyuna ele aldıklarını, doğalgaz ve elektrik piyasası ile alakalı konuları görüştüklerini söyledi.

Bir gazetecinin, bugün bir gazetede, yer alan "HES'lerde giderlerin arttığı, elektriğe zam yapılacağı" haberine ilişkin sorusu üzerine Yıldız, şöyle konuştu:

"Zam konularında hem basın, hem bakanlık, hem de kurum ve kuruluşlar olarak çok dikkat etmemiz lazım. Çok kolay telaffuz ettiğimiz, çok rahat speküle edilebilecek bir cümle olmaktan çıkarmamız gerekiyor bu kavramı.

Şu veya bu gerekçeyle şu anda hidroelektrik santrallerle ilgili öyle bir çalışma olmadığı gibi ama bir başka gerekçeyle de olsa, vatandaşımızın da hassasiyeti üzerinde, çok kolay şeyler söyleyebilecek cümleleri kullanmaktan bence kaçınmamız lazım. Şu anda bu tarzda bir gündemimiz yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber