Üç öğretmen sendikasından ortak tepki

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 01:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nün maaşlar konusunda tek banka ile sözleşme yapmasına karşı çıkan sendikacılar, görevini kötüye kullandığı iddiasıyla anlaşmaya imzasını atan Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar hakkında suç duyurusunda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplanan Eğitim-Sen Şube Başkanı Sayım Gültekin, Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Kazım Sarnık, 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar'a tepki gösterdi. Pankart açarak Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün memur maaşları konusunda tek banka ile anlaşma yapmasını eleştiren sendikacılar, konunun yasal yolla çözülmesini istedi.

Santral Graj'dan Adalet Sarayı'na kadar yürüyen sendikacılar adına açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Kazım Sarnık, öğretmenlerin adeta pazarlık konusu haline geldiğini ileri sürerek, "Bursa Milli Eğitim Müdürü'nün tüm Bursa'daki Milli Eğitim personelinin maaşını tek bir bankadan alacak şekilde düzenleme yapması, memurların maaşları ile alakalı bir sözleşme imzalaması ve bağış alması açıkça hukuksuzluktur" dedi.

Söz konusu banka sözleşmesindeki hükümlerin devleti zarara uğratacak nitelikte olduğunu da ileri süren sendikacılar, 2 sayfadan oluşan şikayet dilekçesini savcılığa verdiler.
İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber