Eğitim-Bir-Sen: Öğretmen açığı 65 bin, derslik açığı 95 bin

Haber Giriş : 18 Şubat 2005 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Başkanlar Kurulu, 65 bin öğretmen ve 95 bin derslik açığının ivedilikle kapatılması çağrısında bulundu.

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklamada, 6. Başkanlar Kurulu toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı.
Bildirgede, Ortadoğu'da yaşanan vahşet ve trajedinin bir an önce son bulması için ABD'nin bölgeden derhal çekilmesi ve İsrail ordusunun da bölgeyi terk etmesi gerektiği vurgulandı.
Öğrenci affı kapsamının 2004-2005 eğitim öğretim yılı sonuna kadar herhangi sebeple olursa olsun (kendi isteğiyle ayrılan dahil) ilişiği kesilen öğrenciler için de düzenlenmesi ve öğrencilerin disiplin cezalarıyla ilgili olarak kanun kapsamına hüküm olarak eklenmesi istenen bildirgede, ''Sendikalara, Anayasa Mahkemesi'ne başvurma hakkının tanınmasına ilişkin Anayasa değişikliği gerçekleştirilmeli. Anayasa'nın 130 ve 131. maddeleri değiştirilerek YÖK kaldırılıp, üniversiteler demokratik, özgür ve bilim yuvaları haline getirilmeli'' denildi.
Blildiride meslek liselerinin güçlendirilmesi ve önünün açılması amacıyla üniversiteye girişte uygulanan kat sayı farklılığının kaldırılması gerektiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber