Ziraat Bankası 'e-terfi' ile 3 trilyon tasarruf sağladı

Haber Giriş : 19 Şubat 2005 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de ilk kez Ziraat Bankası personeli için düzenlenen elektronik sınavla toplam 11 bin 728 kişi, bulundukları yerde ''Görevde Yükselme Sınavı''na katıldı. Elektronik ortamda yapılan sınavla, yol, yemek, harcırah, işgücü kaybı gibi kalemlerden oluşan yaklaşık 3 trilyon lira tasarruf sağlandığı belirtildi.

İdea E-learning Solutions (Web tabanlı eğitim) Genel Müdürü Ufuk Akdağ, ilki 26 Eylül 2004 tarihinde olmak üzere 30 Ocak 2005 ve 6 Şubat 2005 tarihlerinde toplam 11 bin 728 kişinin katılımıyla, Ziraat Bankası personelinin 'Görevde Yükselme Sınavı''nı online olarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Akdağ, ''Bu kadar yüksek katılımla gerçekleştirilmiş bir online sınav, ilk kez düzenleniyor. Bunun, Türk bilişim sektörü adına büyük bir başarı olduğunun altını çizmek istiyorum'' diye konuştu.

Kişilerin sonucunu sınav bitiminde raporlandırarak alabildiklerine ve bu sayede birtakım söylentilere fırsat tanımadıklarına işaret eden Akdağ, Türkiye'de torpili kaldırdıklarına da dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 600 bin öğretmenin bilgisayar eğitimini de üstlendiklerini dile getiren Akdağ, şu ana kadar 150 bin öğretmenin kayıt yaptırdığını söyledi. Akdağ, öğretmenler için mümkün olan her yerden ulaşabilecekleri 2-2.5 aylık eğitim programı hazırladıklarını belirterek, ''Haziran ayında 150 bin öğretmene sınav yapacağız. Kariyerlerinde bu sınavdan aldıkları puanlara göre basamaklandırılacaklar'' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber