MEB'den 'l£>./(14/2fno' açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mayıs 2010 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil'in ?l£>./(14/2fno? başlıklı köşe yazısıyla ilgili olarak aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

Köşe yazarı Sayın Özdil özetle; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ilçe müdürlüklerine gönderdiği bir yazıdaki hataları okuyucusuyla paylaşmakta ve kelimesine virgülüne dokunulmadan verilen resmi yazının sabırla okunması istenmektedir.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz arasındaki yazışmalar e-iletişim ve e-arşiv sistemi ile elektronik ortamda yürütülmektedir. İlçelere dağıtım yapılan bir resmi yazı aynı anda 8 saniye gibi kısa bir sürede 39 ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmekte ve buralarda bulunan sunucularda bu evrakların kayıtları tutulmaktadır.

Köşe yazısına konu olan resmi yazı ise sistem üzerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine sorunsuz bir şekilde gönderilmiş olup, yalnız bir ilçemizde söz konusu yazı karakter tanımlama programı (OCR) kullanılarak Word belgesi şekline dönüştürülmüş olduğundan metin üzerinde karakter bozulmalarına neden olmuştur. Geri kalan 38 ilçemizde ise herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Buna rağmen, aksaklığa neden olan ilgili kişiler hakkında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından inceleme başlatılmıştır.

Resmi yazının orijinali ekte yer almakta olup, teknik düzeydeki bir hatayı, konunun ayrıntılarını araştırmadan gazete köşelerine taşımayı kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Konuya İlişkin Orjinal Evraklar için Tıklayınız....

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber