Bu uygulama tacizcilerin canını yakacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Mayıs 2010 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahkemeler, Adli Tıp Kurumu'nun 2 yıl sonraya randevu vermesi üzerine cinsel istismar dosyalarını başta Adli Tıp Enstitüsü olmak üzere, üniversite hastanelerine gönderiyor. Siirt'teki failler gibi, birçok istismar zanlısının geciken rapor nedeniyle tahliye olması engellenecek

Ercan ÖZTÜRK / İSTANBUL

Mahkemelerin yeni uygulaması kapsamında, Adli Tıp Enstitüsü'nde önceki gün 2 dosyaya bakıldı. Türkiye 2 hafta boyunca Siirt ve Manisa'da küçük çocuklara yönelik taciz ve tecavüzü konuştu. Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu, 2 yıl sonraya gün verince; mahkemeler, dosyaları çocuk psikiyatrisi olan hastanelere göndermeye başladı. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Adli Tıp Enstitüsü'ne 2 hafta içinde 10 vaka gönderildi. Hüseyin Üzmez'in taciz ettiği B.Ç.'ye verilen tartışmalı raporla gündeme gelen 6'ncı İhtisas Kurulu, bu olaydan önce haftada 70 dosyayı karara bağlıyordu. Bu raporla birlikte artan tepkilerin ardından kurumda 1 haftada çıkan dosya sayısı 20'ye düştü. Türkiye'nin dört bir yanından gelen dosyalarla iyice şişen kurul, 2 yıl sonraya randevu vermeye başladı. Kuruma 5 ay önce atanan Prof. Dr. Hamdi Tutkun, dosyaları eritmek için sayıyı haftada 33'e çıkardı. Mahkemeler, 5 ayda dosyalarda bir azalma göremeyince dosyaları Adli Tıp Enstitüsü olan üniversite hastanelerine göndermeye başladı. Adli Tıp Uzmanları Dernek Başkanı Prof. Dr. Ümit Biçer ise, ?Yıllardır bu işlerin üniversitelerde de yapılacağını söyledik. Mahkemeler, Adli Tıp Kurumu'na dosya göndermeye devam etti. Türkiye genelinden binlerce dosya burada yığıldı. Böyle olunca da 2 yıl sonrasına randevu verilmeye başlandı. Şimdi mahkemeler bu hastanelere dosya göndermeye başladı. Böylece Adli Tıp Kurumu'nda 2 yıl sonraya verilen randevular da eritilmiş olacak. Van'da veya Diyarbakır'da istismara uğrayan bir çocuğun İstanbul'a gelmesine gerek kalmayacak. En yakın hastanelerde bu raporları alabilecekler? dedi.

SIKINTIYI, AKŞAM GÜNDEME GETİRMİŞTİ

AKŞAM Gazetesi Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'nda 2 yıl sonraya randevu verilmesini ?Taciz Mesaisi' ve ?Ayda 305 Çocuk Tacizi' başlıklarıyla manşete taşımıştı. Özellikle randevuların 2 yıl sonraya verilmesi nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanından istismar failleri tahliye edilmişlerdi. AKŞAM'ın haberlerinin ardından kurulun 6 aydır boş olan başkanlık koltuğuna da atama yapılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber