Çiçek: Anayasa değişikliği referanduma gidecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2010 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa değişikliğinin referanduma gideceğini, gitmesi gerektiğini belirterek, "Gitmediği takdirde tüm kurumlar yıpranır. Bir ülkeye Anayasa yapıyorsunuz ve bunu milletten kaçırıyorsunuz, millete götürmek için ayak diriyorsanız, kim ayak diriyorsa bu o kurumun bir itibar kaybına sebebiyet verir" dedi.

Çiçek, Kanal 7 televizyonunda gazetecilerin, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çiçek, "Bundan 3 ay önce, uzlaşma sağlanmadığı için Anayasa değişikliğini gündemden kaldırdık demiştiniz. 2-3 ay içinde ne değişti de bu kararı aldınız" sorusu üzerine, özel bir sebeple değil, Avrupa Birliği'ne uyum çalışmaları kapsamında böyle bir düzenleme yapmayı uygun gördüklerini söyledi.

CHP'nin daha önceki Anayasa değişikliği çalışmalarına da katılmadığını belirten Çiçek, "CHP ile uzlaşınca da olmuyor, uzlaşmayınca da olmuyor" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin hukuken yürürlüğü durdurma kararı verip veremeyeceğinin sorulmasına karşılık Çiçek, "Aslında Anayasa Mahkemesinin yürürlüğü durdurma kararı veremeyeceği birçok hukukçu tarafından söyleniyor. Ben bunların sonuca etki etmeyeceği kanaatini taşıyorum. Referanduma gidilir ve gidilmelidir" ifadelerini kullandı.

Bir başka soruya karşılık Çiçek, referandumun temmuz ayı sonu gibi yapılabileceğini, kanuna göre, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 60 günü takip eden ilk pazar günü referandumun yapılacağını anımsattı. Çiçek, "Sayın Cumhurbaşkanı bunu ne zaman gönderecek, nihai tarihi belirlemede bu önemli olacak. Temmuz ayı içinde olur" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Çiçek, "Yargıya intikal eden bir konuda, hele hele siyaset yapan insanlar olarak bizim bir şey dememiz çok doğru olmaz. Sayın Baykal'ı siyaseten eleştiririz, o bizi eleştirir, düşüncelerimizi, fikirlerimizi söyleriz, politikalarımızı karşılıklı beğeniriz beğenmeyiz işin bu kısmı ayrıdır. Ama gündemdeki konu söz konusu olduğunda yargının bu işi netleştirmesi en doğru olanıdır. Belden aşağı vurarak siyaset yapılmasını da ben şahsen doğru bulmam" dedi.

Referandum öncesinde bir komplo yapıldığına dair yorumlar olduğunun ifade edilmesi üzerine ise Çiçek, "Komplolardan artık Türkiye bıktı, usandı. Kahvaltı yerine komplo yiyoruz, öğle yemeği yerine komplo içiyoruz. Komplo sektörü maşallah yüzde yüz kapasiteyle çalışıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber