Yaşatmak için kalbini durdurdular

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Mayıs 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te öksürük şikayetiyle hastaneye gelen gencin kalbe giden ana damarının yırtıldığı saptandı. Acilen ameliyata alınan gencin kalbi bir süre durduruldu. Operasyon mutlu sonla bitti

GAZİANTEP'te mucize kurtuluş. Adem Tutar (24), göğüs ağrısı ve öksürük şikayetiyle Medical Park Hastanesi'ne başvurdu. Muayenede Tutar'ın kalbe giden ana damarının yırtıldığı saptandı. Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi, nadir kullanılan bir yönteme başvurdu.

Aort damarındaki yırtığın beyin damarlarına doğru ilerlediği anlaşılınca hasta acilen ameliyata alındı. Operasyon sırasında, Turan'ın kalbi ve kan dolaşımı geçiçi olarak durduruldu. Vücut ısısı 16 dereceye düşürüldü. Kanı boşaltılan hasta, 8 saat süren operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

İLK KEZ GÖRDÜK

Medical Park Gaziantep Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op Dr. Mustafa Bilge Erdoğan, şunları söyledi: Genç yaştaki bir hastada aort damarı yırtılması vakasını ilk kez gördük. Erken teşhis çok önemliydi. Yırtık beyin damarlarına ilerleseydi işimiz çok daha zor olacaktı.' Erdoğan, bu ameliyat yönteminin çok nadir uygulandığını belirterek, 'Kalpten çıkan ana aort damarı kapağıyla beraber değiştirildi. Damardaki yırtık beyin damarlarına hasar vermemesi için kan dolaşımının geçici olarak durdurulması yöntemini kullandık' dedi. Adem Tutar ise 'Durumumun ciddiyetini öğrenince çok şaşırmıştım. Artık çok mutluyum' diye konuştu.

Güney YILMAZ / GAZİANTEP

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber