Şehit cenazelerini provake etmeye hazırlanan gruba operasyon

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Mayıs 2010 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit cenazelerini provake etmeye hazırlanan Ergenekon bağlantılı TEKTÜRK çetesine yönelik 11 ilde düzenlenen operasyonlarda 30 şüpheli gözaltına alındı

BÜNYAMİN DEMİRKAN, ZAFER KÜTÜK

Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü Konya merkezli Ergenekon soruşturması kapsamında 11 ilde 37 şüphelinin ev ve işyerlerinde arama yapıldı, 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonunun hedefinin Türk-Kürt çatışması çıkarmayı hedefleyen Ergenekon bağlantılı TEKTÜRK grubuna yönelik olduğu öğrenildi.

DAHA ÖNCE DE EVLERİ ARANMIŞTI

Konya polisinin gerçekleştirdiği son gözaltı operasyonunun, geçen yıl 16 Nisan'da yapılan Ergenokon bağlantılı operasyonda tutuklanan 6 zanlının verdiği ifadeler ve bağlantılarıyla ilgili araştırmanın sonucunda yapıldığı iddia edildi. Geçen yıl Nisan ayında yapılan ikinci operasyonda aralarında doktor A.Ç, Uluslararası Avrasya Eğitimcileri Federasyonu Başkanı ve eski Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Ö. ile emekli albay A.K. ve gazeteci E.Ç.'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin evi aranmış, CD ve dokümanlara el konulmuştu.

NAMAL: ERGENEKON'LA BAĞLANTILI

Ele geçirilen belgeler ve yapılan teknik takip sonrasında dün sabah Şuayip Ö., acikistihbarat.com başta olmak üzere baszı internet sitelerinde yazarlık yapan Füsun Ç., Necla Ş, Ahmet Anıl A. ve Hüsrev Ö., gazeteci E.Ç. Konya Numune Hastanesi'nde görevli bir doktor, Isparta'da oturan emekli Albay A.K. ve çeşitli illerde devlet memurluğu yapan kişilerin de aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alınarak Konya'ya götürüldü. Gözaltına alınanlar arasında TEKTÜRK çetesi lideri olduğu iddia edilen Ali Ç.'nin de bulunduğu öğrenildi. Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, şüphelilerin Ergenekon terör örgütüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

Şehit cenazelerini provake hazırlığı

Operasyonun hedefindeki Kuvayı Milliye Derneği ile bağlantılı olduğu iddia edilen TEKTÜRK grubunun, şehit cenazelerini provoke etme ve Türk- Kürt çatışması çıkarılmasını hazırlığında olduğu iddia edildi. Son dönemde artan şehit cenazeleri ile birlikte, internet sitesi üzerinden ulusalcı söylemlerle faaliyet gösteren çetenin, önümüzdeki günlerde Şehit Cenazelerinde provokasyon organizasyonu düzenlemeye yönelik faaliyetlerini yoğunlaştırması üzerine operasyonun öne alındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber