Güneş gözlüğü gözünüzü bozmasın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2010 23:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Konya Özel Selçuklu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. H. Hüseyin Uysal, göz sağlığının önemine vurgu yaptı ve yaz mevsiminin gelmesiyle beraber artan güneş gözlüğü kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Konya Özel Selçuklu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. H. Hüseyin Uysal, kaliteli olmayan, kaliteli malzemeden yapılmayan, güvenilir olmayan ortamlarda üretilip bu ortamlarda satılan güneş gözlüklerinin sağlıklı olmayacağını söyledi.

Kalitesiz güvenli olmayan gözlükler çabuk yıpranırlar diyen Uysal, "Eğilirler, soğuk ve sıcak karşısında kolayca deforme olabilirler. Bu tarz gözlükler gözü korumak yerine göze daha da zarar verebilir, hatta bazı göz kusurlarına neden olabilir." dedi.

Önemli olan gözlüğün ultraviyole ışınları, yani zararlı güneş ışınlarını engelleyecek kapasitede olması olduğunu ifade eden Uysal, "Güneşte A,B,C gibi ultraviyole ışınlar vardır ve bu sebeple renklendirilmiş ve güvenilir bir yerden alınacak gözlükler seçilmelidir. Güneş gözlüğünü herkes takmak zorunda değildir, yalnız özellikle alerjisi olanlar, albüno olanlar, açık göz rengine sahip olanların güneş gözlüğü kullanmaları faydalı olacaktır. Bir diğer önemli durum da güneş gözlüğünün cilde yakın olması gerektiğidir, çünkü göz kapağı gibi göz çevresindeki cildi de koruyacak bir ürün seçmek daha yararlı olacaktır." ifadesini kullandı.

Güneş ışınlarına karşı koruma filtresi olmayan güneş gözlüklerinin tehlike arz ettiğini ifade eden Uysal, İşportadan alınan güneş gözlükleri, gözlere yarardan çok zarar verdiğinin altını çizdi. Uysal, "Koruyuculuğu olmayan güneş gözlüğünün arkasında göz bebeği daha fazla genişlemekte ve göze ulaşan UV miktarı artmaktadır. Böylece fayda yerine zarar vermektedir. Gözlüklerin belirli bir standardı ve kalite belgesi olması gerekiyor. Çünkü her güneş gözlüğü, ultraviyole ışını tutmuyor." şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber