TBMM Danışma Kurulu öğrenci affı konusunda uzlaşamadı

Haber Giriş : 23 Şubat 2005 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Danışma Kurulu'nda, öğrenci affına ilişkin yasa önerisinin bugün görüşülmesi konusunda uzlaşma sağlanamadı. AK Parti, konuyu grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirecek.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ak Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, öğrenci affına ilişkin yasa önerisinin bugün görüşülmesini, Denizcilik Müsteşarlığı'na ilişkin yasa tasarısının da 9. sıradan 8. sıraya alınmasını önerdiklerini ancak bunun kabul edilmediğini söyledi.

Ali Topuz da CHP olarak dokunulmazlık dosyalarının dönem sonuna bırakılması yerine Genel Kurul'da müzakere edilmesini istediklerini belirtti. Bazı dosyaların yargıya intikal ettirilmek istenebileceğini ifade eden Topuz, bu çerçevede Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın dosyasının bugünkü birleşimde görüşülmesini talep ettiklerini, ancak öneriye AK Parti'nin karşı çıktığını söyledi.

Bu zamana kadar 9 kez öğrenci affı çıkarıldığını, ancak hiçbirinden sonuç alınamadığını belirten Topuz, "hükümet ve üniversitenin konuyu gözden geçirmesi ve kalıcı bir çözüm getirilmesini" arzu ettikleri için AK Parti'nin önerisine katılmadıklarını sözlerine ekledi. Fatsa ve Topuz, isteklerini grup önerisi olarak Genel Kurul'a getireceklerini bildirdiler.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber