Kuyuya düşen 2 öğrenci boğularak öldü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Mayıs 2010 18:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BEYKOZ Çavuşbaşı'nda, serinlemek için evlerinin arkasındaki su kuyusuna giren 10 yaşlarındaki Abdullah Şahin ve Furkan Soylu, çamura saplanarak hayatlarını kaybetti.

Ahmet Akça İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi Abdullah Şahin ile arkadaşı Görele İlköğretim Okulu 3. Sınıf Öğrencisi Furkan Soylu, öğle saatlerinde evlerinin Çengeldere Mahallesi'deki Ulus Caddesi üzerinde bulunan boş araziye geldi. Abdullah Şahin ve Furkan Uslu, çevredekilerin tarlalarını sulamak için açtıkları kuyuya girdi.Yaklaşık 4 metre derinlikteki suya giren iki arkadaş çırpınıp bağırdı. Abdullah Şahin ve Furkan Uslu'un dışarıdaki arkadaşları koşarak mahalleliden yardım istedi. Yardıma koşanlar çamura saplanan Furkan Soylu'yu çıkararak Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Fakat doktorların tüm çabalarına rağmen Furkan Soylu kurtarılamadı.

Kuyuda çıkarılamayan Abdullah Şahin'e de ulaşamadı. Haber verilen Beykoz İtfaiyesi ekipleri motopomp ile kuyudaki suyu boşalttı. Yaklaşık 1 saat süren çalışma sonrasında Abdullah Şahin'in cesedine ulaşıldı. Olay yerine gelen yakınları Abdullah Şahin'in cesedini görünce gözyaşlarına boğuldu.

Çocukların yakınları, kurtarılma anını görüntülemek isteyen basın mensuplarına tepki gösterince, jandarma ekipleri tarafından olay yerinden uzaklaştırdı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, mahalle sakinleri, çevredeki bahçe sahiplerini kuyu açmamaları konusunda uyardıklarını hatta, belediye ve jandarmaya bu konuda dilekçe verdiklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber