Polisi şaşırtan hırsızlık çetesi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Mayıs 2010 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR'ın yanı sıra Şanlıurfa, Elazığ, İstanbul, Batman ve Siirt'te yapılan operasyonlarda, aralarında işadamı Remzi Gür'ün evinin soyulmasının da bulunduğu toplam 49 ayrı hırsızlık olayının faili oldukları iddiasıyla 19 kişilik çete çökertildi. Liderinin altın kabzalı tabanca taşıdığı çete üyelerinin doktor, avukat, kuyumcu ve galerici gibi varlıklı kişilerin çocuklarından oluştuğu belirtildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri tarafından uzun süren ve 6 ilde eş zamanlı sürdürülen çalışmalar sonunda, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri içerisinde hırsızlık yapmak, yaşı küçük çocuklara hırsızlık yaptırmak, mala zarar vermek ve konut dokunulmazlığını ihlal etmek suçlarını işledikleri gerekçesiyle çete üyelerine operasyon yapıldı. Çetenin 4'ü kadın 15 üyesi bu operasyonlarda yakalanırken, 4 çete üyesinin de daha öncçe yakalandığı ve halen tutuklu olduğu belirtildi. Çetenin Diyarbakır, İstanbul, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Elazığ'da farklı tarihlerde 49 hırsızlık olayı gerçekleştirdiği belirlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan çete elamanları, bugün adliyeye çıkarıldı.

Çete üyelerinde ele geçirilen malzemelerden bazılarını basın mensuplarına gösteren Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, 19 kişilik çete üyelerinin 2'si dışında kalanların varlıklı ailelere mensup olduklarını söyledi. Sağlam, ?Bu şebekenin 2 üyesi hariç 17 çete üyesi, galerici, doktor, avukat ve kuyumcu gibi ailelerin çocuklarından oluşması, bizi derin düşünceye seketmiştir. Aileler çocuklarına karşı çok ilgisiz kaldığını gördük. Her şey arkadaş etkisiyle başlıyor. Aileler çocuklarının kimlerle arkadaşlık ettiğini takip etmiyor. Aileler çocuklarının arkadaşlarını tanımalı, bilmeli, ilgilenmeli. Sokakta büyüyen çocuğu sokak yetiştiriyor? dedi.

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen işadamı Remzi Gür'ün evine giren çetenin de bu kişilerden oluştuğunu ve liderlerinin halen İstanbul'da tutuklu olduğunu belirtti. Çete liderinin 8 bin lira değerinde altın kabzalı tabanca taşıdığı kaydeden Mustafa Sağlam, çetesinin küçük yaştaki çocuklara hırsızlık yaptırmak için Diyarbakır'da eğittiğini belirtti.

Emniyet Müdürü Sağlam'ın verdiği bilgiye göre çete üyeleriyle birlikte ele geçirelen çalıntı eşyanın dökümü şöyle:

20 bilgisayar kasası, 19 cep telefonu, 9 LCD ekran bilgisayar monitörü, 9 fotğraf makinesi, 6 laptop bilgisayar, 3 printer, 3 DVD player, 3 video kamera, 2 play station, 1 tepegöz cihazı, 1 uydu alıcısı, 1 wep cam, 1 250 GB harici harddisk, 15 çeşitli marka kol saati, 11 altın bilezik, 10 altın yüzük, 8 altın kolye, 6 altın küpe, 1 altın broş, 2 tabanca, 4 şarjör, 341 mermi, 6 bin 100 lira para, 13 simkart, 2 hafıza kartı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber