Atalay: e-pasaport, terörle mücadeleye katkı sağlayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2010 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın katıldığı toplantıyla birlikte e-pasaport uygulaması başladı. Bakan Atalay, e-pasaport ile Türkiye'nin çağdaş dünyayla bütünleşmesinin hızlanacağını söyledi.

Bilkent Otel Kongre Merkezi'nde e-pasaport tanıtım toplantısı yapıldı. Bakan Atalay, toplantıya, Ankara'ya yeni atanan Vali Alaaddin Yüksel ile birlikte geldi. Basın mensuplarına Yüksel'i takdim eden Atalay, Ankara'nın seçim bölgesi olduğunu hatırlatarak, kendisinden, Ankara'ya özel çalışmalar yapmasını beklediklerini ifade etti.

Toplantıda, e-pasaport'u anlatan kısa bir film gösterisi yapıldı. Hükümetin hedefinin vatandaşına etkin ve çağdaş hizmet sunmak olduğunu dile getiren Bakan Atalay, e-pasaport çalışmalarının uzun süredir devam ettiğini belirtti. 5 milyon civarında yurt dışında yaşayan Türk vatandaşı olduğunu anlatan Atalay, bu vatandaşların resmi ve hukuki işlerini pasaport ile yaptıklarını ifade etti.

E-pasaport'un, yurt dışındaki vatandaşlar ve devlet açısından itibar ve saygınlık olacağını vurgulayan Atalay, suç ve terörle mücadele ile güvenliğe e-pasaport'un katkı sağlayacağını söyledi.

İnsan kaçakçılığı ve uyuşturucu kaçakçılığında, Türkiye'nin geçiş ülkesi olduğuna dikkat çeken Atalay, e-pasaport'un tüm dünyada kullanıldığını ifade etti. 2015 yılına kadar eski pasaportların geçerli olduğunu vurgulayan Atalay, kendi tavsiyelerinin, vatandaşların yeni e-pasaport'a geçmeleri olduğunu kaydetti.

Vize uygulamaları ve Avrupa Birliği ülkelerine seyahatlerdi e-pasaport'un büyük kolaylık sağlayacağını vurgulayan Atalay, başvurularda randevu alınmasının, çalışanların işini kolaylaştıracağını belirtti. Bakan Atalay, konuşmasının ardından e-pasaport'a başvuran basın mensuplarına yeni pasaportlarını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber