Bolu'da vali-belediye başkanı arasında 'zübük' kavgası

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Haziran 2010 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kenan BUTAKIN / HABER MERKEZİ

Bilecik'e atanan Bolu Valisi Akpınar, Bolu Belediye Başkanı Yılmaz'a yönelik, ?Zübük diye adlandırdığım şahıs hariç hakkım varsa herkese helal olsun? dedi. Yılmaz da valiyi evrakta tahrifatla suçladı

Bilecik Valiliği'ne atanan Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar kentten ayrılırken Bolu Belediye Başkanı Ak Parti'li Alaaddin Yılmaz ile anlaşamadığının sorulması üzerine, ?Sadece bir tek zübük diye adlandırdığım şahıs hariç hakkım varsa herkese helal olsun. Kendilerinden helallik diliyorum. Ama o zübük konusunda aynı düşünceye sahip değilim. Allah onu ıslah etsin? dedi. Akpınar, Bolu'dan ayrılma nedeninin Abant'ta yapılan çalışmalara gösterilen tepkiye mi bağlı sorularına ise ?Hayır. Bakanlar Kurulu kararına bağlı. Hiç zannetmiyorum. Sadece bir kısım tepki gösteriyor. Gidip gelen bir çok kişi de beğeniyor? diye yanıt verdi. Akpınar'ın zübük dediği Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, eski valiyi evrakta tahrifat yapmakla suçladı. Yılmaz, Akpınar'ın kendisine zübük demesine üzüldüğünü de belirterek şunları söyledi:

Mahalle ağzıyla konuşuyor

?Devlet pozisyonundaki bir kişinin mahalle ağzıyla konuşmasını doğru bulmuyorum. Kendisiyle birçok konuda anlaşamadık. Bunlardan biri Abant'ın işletilmesi ile ilgili konulardı. Biri Kızılay Parkı'ydı. Kendisi parkın girişine zincir taktırdı ve araçların park etmesini engelledi. Bir diğer konu da, İl Özel İdaresi'nin şantiye alanının ileriye dönelik ne yapılacağı ile ilgili anlaşmazlıktı. Kendisiyle şahsi hiçbir konum yok. Sokak ağzıyla konuşmasını da doğru bulmuyorum. Üzüldüm bana o lafı söylemesine. Dil sürçmesidir diye düşünüyorum. Ben 2 ay önce kendisine dava açmıştım. İl İstihdam Kurulu toplantılarına katılmamasına rağmen, katılmış gibi davranıp alınan kararlarını değiştiriyordu. Evrakta tahrifat yapıyordu. Kararları değiştirip kendi imzasını atıyor ve sonra da daire müdürlerini imzaya zorluyordu.?

Zübük kimdir?

Zübük Aziz Nesin'in kitabıdır. 1980 yılında Kemal Sunal'ın başrolde oynadığı Zübük filminin senaryosu bu kitaptan uyarlanmıştır. Her an her yerde gerçekleşebilecek türden olaylar, alaylı bir tarzla anlatılmıştır. ?Zübükzâde İbraam?ın halkı kandırmasına rağmen önce belediye başkanı, sonra milletvekili seçilmesi, hiçbir vaadini tutmamasına karşın desteklenen adam olması, kitabın konusudur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber