SSK'lılar için özel hastanelerden yararlanma rehberi (2)

Haber Giriş : 25 Şubat 2005 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere dayanarak hazırlanan özel hastanelerden yararlanma rehberi SSK hizmetlerinden yararlanmak isteyenlere büyük kolaylık ve zaman tasarrufu sağlayacak

Dul, yetim, SSK çalışanı, emeklisi demeden herkes aynı hizmetten yararlanabilecek

1- Kaç özel hastaneyle anlaşma yapıldı?
Halen paket program sözleşmeleri kapsamında 970 özel hastaneden hizmet satın alıyoruz. Doğrudan müracaat ve muayene konusunda 2005 yılı sözleşme metni ve ücret tarifesi Kurumumuz Yönetim Kurulu'nca onaylandı. Bu konuda gelen taleplerin değerlendirilmesi yapılarak, 21 Şubat Pazartesi gününden itibaren sözleşmeler yapılmaya başlanacak.
2- Hangi özel hastanelere başvurulabileceğini hastalar nereden öğrenecek?
Hastalar muayene, tetkik ve tedavisini yaptırabileceği resmi ve özel hastanelerin listesini, kurumun web sayfasından (www.ssk.gov.tr) öğrenebileceklerdir.
3- Üniversite hastanelerine sevk sürecek mi?
Doğrudan müracaatı kabul eden üniversite hastanelerine hastalarımız sevksiz gidebilecek.
4- Direkt özel hastaneye gidilebilecek mi?
Kurumumuzla sözleşmesi bulunan özel hastanelere hastalarımız doğrudan veya tanı/tedavi istem belgesi ile gidebilecekler.
5- Özel hastanelere gidebilmek için sevk, karne, kimlik fotokopileri vs. yine istenecek mi?
Hastalar özel hastanelere muayene için doğrudan gidebilecekler. Tanı ve tedavi olmaları için ise muayene oldukları resmi veya özel hastanenin istem belgesiyle istedikleri hastaneye müracaat edebilecekler. E-sağlık otomasyon sisteminin uygulandığı illerde doğrudan müracaat eden hastalardan sadece sağlık karnesi ve resimli kimlik belgesi istenecek. Otomasyon sisteminin bulunmadığı yerlerde ise, aktif sigortalı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin muayene, tanı ve/veya tedavilerinin sağlanabilmesi için sigorta müdürlüklerinden alınan müstehaklık belgesi fotokopisi istenerek tetkik ve tedavileri yapılabilecek.
6 Özel hastanelerle anlaşma sadece muayeneler için mi?
Özel hastaneler ile sadece muayene konusunda değil, 46 başlık altında yaklaşık 4500 işlemde sözleşmeler yapıldı. 2005 yılı sözleşmelerimiz ve işlemler www.ssk.gov.tr adresinde bulunuyor.
7 Laboratuvar, görüntüleme gibi hizmetler için özel hastanelerden yararlanılabilecek mi?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu konularda da özel hastanelerden yararlanılabilecek.
8 Ameliyatlar özel hastanelerde yapılabilecek mi? Bunun için sevk belgesi aranacak mı?
Evet. Bu konuda resmi veya özel hastaneden tanı konulması ve yapılacak ameliyatın belirtilmesi yeterli olacak.
9 - Hastalar doktorunu seçecek deniyor. Bu nasıl olacak?
Hastalar, resmi ve özel hastanelere sevk almaksızın müracaat edebileceği için SSK ile anlaşmalı bu sağlık tesislerinde istediği doktoru seçebileceklerdir.
10 - Özel hastanelerden hizmet alabilmek için hastalar katılım payı ödeyecek mi? Yüzde kaçını ödeyecek?
Hastalar 506 sayılı yasa nedeniyle poliklinik muayene ücreti olarak ödeyecekleri 80 Yeni Kuruş dışında muayene için bir ücret ödemeyecekler.
11 - Özel hastanelerle bazı branşlarda paket anlaşmalar yapılıyordu. Bu sürecek mi? Paket fiyatı dışında hasta ödeme yapacak mı?
Bu anlaşmalar devam edecek. Bu ücretlerin dışında hastalarımızın özel oda gibi bir talebi yoksa herhangi bir ücret ödemeyecekler.
12 - Tüm bu uygulamalar, SSK çalışanı, emeklisi ve bakmakla yükümlü oldukları, dul ve yetimler için aynı mı? Farklı uygulamalar var mı?

Yukarıda sayılan tüm uygulamalardan bütün hastalarımız faydalanabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber