27 Haziran'a kadar trafik polisi sürücünün tepesinde!

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 20 Haziran 2010 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı helikopterlerle karayollarında trafik denetimlerine başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, eğitim yılının sona ermesi, bu hafta sonu ve 26 -27 Haziran tarihlerinde üniversite sınavları olması, ayrıca yaz sezonunun başlaması nedeniyle karayollarındaki trafik yoğunluğunun önemli ölçüde artması bekleniyor. Bu kapsamda yapılacak denetimlere havadan destek verilerek, yol kullanıcılarının güvenli bir trafik ortamında seyahatlerinin sağlanması, kural ihlalleri ve olası trafik kazalarının önlenmesi amaçlanıyor. Ekiplerin, karayolu trafiğini denetim altına alması, hatalı sürücüleri trafik denetim ekiplerine bildirmesi ve kara yolunda gereken diğer tespit ve müdahaleleri yapması planlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'ndan görevlendirilen rütbeli personel tarafından Havacılık Dairesi Başkanlığı'na ait helikopterlerle dün başlayan denetimlerin, 27 Haziran gününe kadar sürmesi öngörülüyor.

Denetimlerle, helikopter pilotlarının aylık zorunlu uçuş eğitim saatlerini karayolu üzerinde trafiği denetleyerek geçirmesi de sağlanacak.

Bu kapsamda, trafik yoğunluğunun artış göstermesi beklenen bazı şehirlerarası güzergâhlar dün ve bugün altı ekip, 26-27 Haziran tarihlerinde altı ekip olmak üzere müdür ve amir rütbelerinde personelde oluşan toplam 12 ekip görev alacak. Dün yapılan çalışmada üç helikopter ile Ankara - Eskişehir - Afyonkarahisar, Ankara -Konya - Aksaray ve Ankara - Bolu - İstanbul güzergahları denetlendi.

Nerelerdeler?

27 Hazirana kadar havadan trafik denetimi yapılacak diğer güzergahlar:

* Ankara - Eskişehir (Sivrihisar) - Afyonkarahisar - Isparta - Burdur

* Konya - Antalya,

* Ankara - Eskişehir - Bilecik (Bozüyük) - Bursa,

* Ankara-Kırıkkale-Çorum-Amasya (Merzifon) - Samsun,

* Ankara - Aksaray - Niğde - (Zengen, Ulukışla) - Adana,

* Ankara - Eskişehir (Sivrihisar) -Afyonkarahisar - Uşak - Manisa-İzmir,

* Ankara - Bolu-Düzce - Sakarya -Kocaeli - İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber