Öğrenciler hikâye yazdı, Millî Eğitim bastı ve dağıttı

Kaynak : Yeni Asya
Haber Giriş : 23 Haziran 2010 20:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ANTALYA'NIN merkez ilçeleri Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ve Aksu'da karnelerini alan on binlerce öğrenci tatile arkadaşlarının yazdığı öykü kitabı ile girdi.

245 bin ilköğretim öğrencisinin yazdığı öykülerden derlenen 4 kitapçık çocukların tatil hediyesi oldu. Antalya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, geçen yılın ekim ayında ?Öykü Yazma Yarışması? düzenledi. İlköğretim 6,7 ve 8. sınıfa devam eden 245 bin öğrenciyi kapsayan yarışma 4 Haziran'da sona erdi. Öğrencilerin okuma, yazma, kendini ifade etme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan yarışmanın sonunda paylaşılmaya değer görülen 136 öykü 4 farklı kitapta toplanarak bastırıldı. Kitaplar tatil hediyesi olarak 4 ilçedeki öğrencilere karneleri ile birlikte teslim edildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya'nın 4 merkez ilçesinde uygulanan yarışmada sergiye değer görülen öykülerin Kepez'de ?Minik Kalemler', Konyaaltı'nda ?Mutluluğa Açılan Kapı', Muratpaşa'da ?Damladan Denize', Aksu'da ?Bir Hikâyem Var' adıyla kitaplaştırıldığını belirterek, ?Kitapları okullar tatil olmadan karneleriyle birlikte tüm öğrencilerimize dağıttık.? dedi.

Ekim ayında başlayan yarışmanın ilk olarak öğretmenlere anlatıldığını, onların da öğrencilerini bilgilendirdiğini kaydeden Gülay, ?Öğrenciler kendi düşüncelerini öykü haline getirdi. Her öğrenci kendi belirlediği bir konuyu kaleme aldı. Örneğin bir tanesi mahallesindeki yaşlı teyze ile ilgili düşüncelerini yazmış. Önemli olan çocukların değer yargılarının gelişmesi. Hep diyoruz ya, iyi insan yetiştirelim. Bunun için çabalıyoruz.? diye konuştu.

Ekim'de başlayan yarışmada öyküler Nisan'da öğretmenlere teslim edildi. Öğretmenlerin değerlendirmesinden geçen öyküler ilçe millî eğitim müdürlüklerinde ikinci bir elemeye tabi tutuldu. Başarılı bulunan 136 öykü paylaşılmaya değer görüldü. Her ilçe kendi öykü kitabını bastırdı. Kepez'de 51, Aksu'da 50, Muratpaşa'da 24, Konyaaltı'nda 11 öykü kitaplara girdi. Yine her ilçenin öykü kitabı okulların kapandığı 18 Haziran'da bütün öğrencilere karneleri ile birlikte dağıtıldı. Antalya Millî Eğitim Müdürlüğü projenin öğrencilerden büyük ilgi görmesi üzerine yarışmayı gelecek yıl 19 ilçenin tamamında uygulama kararı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber