Çocuk koltuğuna kimlik de geliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Haziran 2010 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ARAÇLARDA çocuk koltuğu zorunluluğunun ardından yeni bir proje yolda.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Uğur Tekin, çocuk koltuklarına, miniklerin tüm bilgilerini yükleyecek bir sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi. Ayrıca, kayıp çocukların bulunması için ailelere DNA kiti verilmesi planlanıyor. Tekin, Meclis Kayıp ve Mağdur Çocuklar Araştırma Komisyonu'na şu bilgileri verdi:

KAÇIRILMAYA KARŞI: DNA kiti, çocuğa ait parmak izi, DNA şifresi, fotoğraf ve kişisel bilgilerinin olduğu bir biyolojik kimlik kartı. Bilgileri 14 yıl saklıyor. Amerika'da kullanımı çok yaygın. Doğal afet, çocuk kaçırma olaylarında kullanılacak. Ailelere okul aracılığıyla vermek istiyoruz. Poliste arşivlemek istemiyoruz. Çünkü 'polis fişliyor mu' sorusu gündeme geliyor. Küçük bir aparatını Adli Tıp Kurumu kullanıyor. 2 dolara tamamını getirme imkanı var. Sponsor bulunabilirse, ücretsiz dağıtılabilir.

KAZA ANINDA LAZIM: Çocuk koltuklarının arkasına yapıştırılan bir aparatı devreye sokacağız. Bazen öyle vakalar oluyor ki, anne-baba hayatını kaybediyor, bir bebek arabada. Kimdir, kan grubu nedir bilinmiyor. Ona kimlik kartı imkanı vereceğiz.

Volkan YANARDAĞ/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber