LYS sakin geçti sınavlar bitti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Haziran 2010 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nuran ÇAKMAKÇI

DÜN yapılan LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı'na 276 bin 900 aday katıldı. Adaylar, Fizik, Kimya ve Biyoloji testlerinden 30'ar soruyu 45'er dakikada yanıtladı. Sınav sonuçları 15 Temmuz'a kadar açıklanacak. Daha sonra tercih dönemi başlayacak.

Fen Bilimleri ve Uğur Dershaneleri uzmanları soruları Hürriyet için değerlendirdi.

Fizik: Müfredat dışı soru yok. 9'uncu sınıf konularından 4 soru sorulması lise müfredatının sorgulandığı anlamını taşıyor. 2-3 soru öğrencileri eleyecek nitelikte. 6 ve 12'nci soru zor değil ama, iyi düşünme gerektiren sorular. Öğrencilerin yanılacağı sorular. Bilgiye yönelik sorular ağırlıkta. İlk 1-2-3'üncü soru YGS konularını içeriyor.

Biyoloji: Sorularda sürpriz, müfredat dışı soru yok. Gayet ölçücü, her konuda hemen hemen soru sorulmuş. Birinci bölümle ilgili soru sayısı az. Ancak, 9'uncu sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm müfredat taranmış. Soru dağılımının daha eşit olmasını bekledik. Bu bölümün soru tipleri geçen yılki sınavlara benzer nitelikte.

Kimya: Bütün konuları özellikle 11 ve 12'nci sınıf ağırlıklı. 10'uncu sınıftan az soru var. 12'nci sınıf organik kimya soruları ağırlıkta. Bilgiye dayalı, rahat yapılabilen, ama bilmeyenin yapamayacağı sorular yer alıyor. 9'uncu sınıftan temel bazda 2 soru sorulmuş. Atom ve pediyodik cetvel konusundan soru sorulmamış.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber