Hekimlerden 'sigara yasağı sürsün' talebi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2010 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sigara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) üyesi hekimler, kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan kanunun çağdaş ve toplum sağlığını korumaya yönelik olduğunu belirtti.

Kahvehanelerde sigara içilmesinin önünün açılmasına yönelik itirazların gerekçelerinin gerçekçi olmadığını vurgulayan hekimler, Anayasa Mahkemesi'nin halk sağlığının korunması yönünde bir karar vereceğinden şüphe duymadıklarını bildirdi.

SSUK üyesi hekimler, kapalı mekanlarda sigara yasağı konusunun Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.

Türk Tabipleri Birliği'nde düzenlenen toplantıya, SSUK üyelerinden Prof. Dr. Özen Aşut, Prof. Dr. Nazmi Bilir, Doç. Dr. Dilek Aslan, Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) Başkanı Prof. Dr. Hilal Özcebe, TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Feride Aksu Tanık'ın aralarında bulunduğu hekimler katıldı.

SSUK TTB Temsilcisi Prof. Dr. Özen Aşut, kapalı alanlarda sigara yasağının uygulandığı tüm ülkelerde yasağın delinmesi için girişimler olduğunu, ancak hiçbirinde bu yönde bir karar alınmadığını söyledi.

Bu tür girişimlerin işletmeler ya da vatandaşlar tarafından yapılmadığını ifade eden Aşut, ''Bunlar tamamen sigara endüstrisinin çabalarıdır'' dedi. Aşut, Anayasa Mahkemesi'nin kararının toplum yararına çıkacağından hiçbir endişe duymadıklarını dile getirerek, ''Yüce Yargı'nın halk sağlığı yararına bir karar vereceği düşüncesindeyiz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber