Yetkililer, ilaçta yaşanan sıkıntıdan habersiz

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 09 Temmuz 2010 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, ''Yetkililer, sanki eczanelerimizde her şey yolundaymış gibi açıklamalar yapması kabul edilemez bir davranış'' dedi.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Medula Eczane Provizyon Sisteminde sıkıntılar yaşandığını belirterek, ''Yetkililerin, yaşanan bu arızaların vatandaşın ilaç alamamasıyla birlikte ne denli büyük sağlık sorunlarına davetiye çıkardığından habersiz sanki eczanelerimizde her şey yolundaymış gibi açıklamalar yapması kabul edilemez bir davranıştır'' dedi.

Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, sürekli olarak kesintiye uğrayan Medula Eczane Provizyon sisteminin, ilaç takip sisteminin de devreye girmesiyle birlikte tamamen çökmüş durumda olduğunu savundu. Saydan, açıklamasında şunları kaydetti:

''Sistem tüm yurtta çökmüş durumda. Buna rağmen yetkililerin yaşananlardan bihaber yaptıkları açıklamalar, son derece üzücüdür. Bu yüzden yaşadığımız sıkıntıları görmeleri için yetkilileri bir gün eczanelerimizde çalışmaya davet ediyoruz. Sendikamız kurulduğundan bu yana yetkililere eczane provizyon sisteminde yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve bu sistemin yenilenmesi için sayısız yazılı başvuru yaptık. Ancak gelinen noktada ilaç takip sisteminin de devreye girmesiyle birlikte zaten düzgün çalışmayan sistem tamamen çökme noktasına gelmiştir.

Devletin en büyük bütçeli kurumlarından biri olan SGK'nın halen bu sistem arızalarına bir sorun bulamaması, eski sistemin üzerine yeni verilerin yüklenmesiyle adeta yamalı bohçaya çevrilmesi son derece yanlış bir tutumdur. Yetkililerin yaşanan bu arızaların vatandaşın ilaç alamamasıyla birlikte ne denli büyük sağlık sorunlarına davetiye çıkardığından habersiz, sanki eczanelerimizde her şey yolundaymış gibi açıklamalar yapması son derece talihsiz ve kabul edilemez bir davranıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber