Sağlık Bakanlığından yalanlama: Kararı uygulamayacağız denmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2010 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Medyada yer alan, 'Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin hukuk devleti ilkelerine aykırı davrandığını belirterek, kararı uygulamayacağını söyledi' şeklindeki ifadenin en kısa sürede düzeltileceğine inanıyoruz. Sayın bakanımızın, yüksek mahkemenin kararları ile ilgili olarak geçmişten bugüne kadar haberde ifade edildiği gibi bir yaklaşımı ve beyanı olmamıştır. Olması mümkün de değildir'' denildi.

Açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin Tam Gün Kanunu ile ilgili verdiği karardan sonra, birçok televizyon programına katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın, Yüksek Mahkeme kararını sübjektif bulduğunu, ancak bu karara herkesin saygı göstermesi ve uyması gerektiğini defalarca açıklıkla dile getirdiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''17 Temmuz 2010 tarihinde medyamızla paylaşılan resmi açıklamasında da Sayın Bakanımız, 'Anayasa Mahkemesi kararlarının Yasama Organı açısından da bağlayıcı olduğunu bilmesi gereken Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, daha önce destek vermedikleri ve Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak iptaline sebep oldukları hükümlerle ilgili olarak bugün adeta günah çıkartırcasına 'Tam Güne destek veririz' demesini samimi bulmadığımızı belirtmek isteriz' ifadelerini kullanmıştır.

Bu resmi açıklamasında da Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığına atıfta bulunan Sayın Bakanımızın, 'Karar beni bağlamaz' tarzında bir yaklaşım içerisinde olması ve böyle bir ifadeyi kullanması söz konusu değildir. Burada dikkat çekilmek istenen husus, Anayasa Mahkemesi'nin iptal etmediği veya hakkında karar vermediği bir konunun, başta TTB olmak üzere bazı çevrelerce speküle edilmesidir.

Artık Tam Gün Kanunu ile yürürlükten kaldırılan 2368 sayılı yasaya göre hareket etmek ve uygulama yapmak mümkün değildir. Buna göre, 30 Temmuz'dan sonra üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri dışındaki sağlık personelinin Tam Gün Yasasına uymak ve muayenehane açmamak zorunlulukları vardır.

Sayın Bakanımızın söz konusu haberle ilgili beyanı bundan ibarettir. Habere konu edilen 'Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin hukuk devleti ilkelerine aykırı davrandığını belirterek kararı uygulamayacağını söyledi' şeklindeki ifadenin, en kısa sürede düzeltileceğine inanıyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber