40 dereceyi göreceğiz!

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Temmuz 2010 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mesut ALTUN - Deniz DERİN / SABAH

Meteroloji, yurt genelinde sıcaklıkların 4 derece daha artacağını açıkladı. Doktorlar: Gölgede kalın, bol su için...

Sıcaklıklar önümüzdeki günlerde 4 derece daha artacak. Doktorlar, sağlık açısından sorun yaşanmaması için vatandaşları, "Gölgede ve beyaz kalın, sulu bir yaşam sürün" diye uyardı. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ay ortasında mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklıkları, bugünden itibaren artmaya devam edecek. Sıcaklıklar, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneyinde değişmezken diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacak.

TRAKYA'DA YAĞIŞ

Günlerdir bunaltıcı sıcaklıkların yaşandığı İstanbul'da, yarın ve çarşamba günü hafif yağış görülecek. Ancak 32 derece civarında seyreden sıcaklıkta önemli bir değişiklik olmayacak. Nem oranının yüksek olduğu saatlerde 32 derece olan sıcaklık güneşte 40 derece hissedilecek. Yarın Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Hopa çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Edirne ve Kırklareli' ve Tekirdağ'da yağışlı hava etkili olacak. Yağışlı havanın Silivri'yi de etkileyebileceği belirtildi. Doğu bölgelerinde ise sel uyarısı var. Yağışlı hava çarşamba gününden itibaren yurdu terk edecek. Hava sıcaklıkları hafta ortasından itibaren tekrar artacak. İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Önümüzdeki 3 gün boyunca hava sıcaklığı İstanbul'da 32, Ankara'da 35, İzmir'de 36, Antalya'da 34, Samsun'da 30, Diyarbakır'da 38 derece civarında olacak.

15 BİN İSTANBULLU MENEKŞE PLAJI'NDA

Küçükçekmece'deki Menekşe Plajı'na dün 15 bin kişi akın etti. Plaja gidemeyenler ise İstanbul Boğazı'nın sahil şeridinde serinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber