Çubukçu: Milli eğitimin bütçesi savunma bakanlığı'nın bütçesini geçti - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Temmuz 2010 16:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bütçe sıralamasında Cumhuriyet tarihinde ilk kez Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin, Savunma Bakanlığı bütçesini geçtiğini söyledi. Türkiye'nin eğitimde fiziki ve alt yapı sorunlarını da geride bıraktığını ifade eden Bakan Çubukçu, "Bundan sonra, eğitim kalitesini, eğitimin değerler sistemi içerisinde dünya ile rekabet edebilen bir nesil yetiştirebilme konusunda daha çok odaklanmamızı gerekli kılıyor." dedi.

EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERDİK

Bazı açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzeri memleketi Karaman'a gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ilk olarak Vali Süleyman Kahraman'ı, makamında ziyaret etti. Bakan Çubukçu, hükümet olarak eğitime büyük önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:


"Türkiye genelinde eğitim yatırımları ve eğitime yapılan yatırımlar, en önemli yatırımlar olduğu için eğitim konusunu ülkenin en öncelikli konusu olarak ele aldık. 58-59 ve 60'ıncı hükümetlerimiz döneminde Ak Parti hükümetlerinin en önemli ve öncelikli konusu eğitim oldu. Mesele olarak birinci sıraya yerleştirdiğimiz eğitimi, bütçe olarak da birinci sıraya yerleştirdik. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Milli Eğitim'in bütçesi Savunma Bakanlığı'nın bütçesini geçti."

SORUNLARI GERİDE BIRAKTIK

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitime ve insana yapılan yatırımın, en önemli yatırım olduğunu ama uzun vadede sonuç alınacak yatırımlar olduğunu belirtti. Çubukçu, "Dolayısıyla kısa vadede sonuçlarını görmeniz mümkün değildir. Bugün Türkiye genelinde attığımız adımların gelecekte yetiştirdiğimiz nesiller üzerinde etkisini çok daha ileride göreceğiz. Fakat bazı yatırımlar ve alanlar varki çok daha hızlı sonuç verir. Yol yapmak gibi. Bu onlardan birisi değil. Dolayısıyla Türkiye genelinde yapılan derslik sayıları, derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğrenci başına düşen öğretmen sayısı gibi rakamlarda, bilişim alt yapısı gibi Türkiye'nin eğitim alanındaki çok önemli fiziki ve alt yapı sorunlarını geride bıraktık. Bundan sonra eğitim kalitesini, eğitimin değerler sistemi içerisinde dünya ile rekabet edebilen bir nesil yetiştirebilme konusunda daha çok odaklanmamızı gerekli kılıyor."

EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN RUH GEREKİYOR

Bakan Nimet Çubukçu, Karaman'ın eğitime önem verdiği için geçen yıl ÖSS'de birinci olduğuna dikkat çekti. Bakan Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özel yatırımlarımlardan fazlazıyla istifade eden Karaman bu manada hem öğrenci başına düşen öğretmen sayısı ile hem de derslik başına düşen öğretmen sayısıyla kolej düzeyinde. Bu düzeyi gerçekleştirmiş olmamıza rağmen eğitimde başarının elde edilmesi için bir ruh gerekiyor. Bu ruh öncelikle şehrin eğitime verdiği değerle doğru orantılı. Karaman bu anlamda son yıllarda eğitime çok önem veriyor. Geçen yıl Milli Eğitim Bakanı olduktan sonra üniversite sınav sonuçları bir ay sonra açıklandı ve Karaman birinci olunca herkes 'Torpil mi yaptınız' şeklinde espri yaptı. Aslında bu benim için bir sürprizdi. Benim için güzel bir sürprizdi. Karaman'da dereceye giren çocuklarımız da başarılarını bana armağan ettiler. Bu anlamda Karaman'ın eğitimdeki başarıları bana gurur veriyor. İnşallah daha ileye gitsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber