CHP, 35. maddeyi TBMM Başkanlığı'na sundu

Haber Giriş : 29 Temmuz 2010 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP'nin, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik öngören yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Alınan bilgiye göre, teklif 35. maddenin ''Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni parlamenter demokratik sistemin işlerliği çerçevesinde ve Anayasaya bağlı olarak korumaktır'' şeklinde değiştirilmesini öngörüyor.

TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde şu düzenleme yer alıyordu:

''Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumaktır.''

CHP'NİN TEKLİFİ 'KOLLAMAK' KELİMESİYLE SINIRLI KALDI

CHP, TSK İç Hizmet Yasası'nın 35. maddesinin değiştirilmesi yönündeki teklifini TBMM'ye sundu. CHP'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu teklif 'kollamak' kelimesiyle sınırlı kaldı.

CHP, askeri darbeye dayanak oluşturduğu gerekçesiyle eleştirilen TSK İç Hizmet Yasası'nın 35. maddesinin değiştirilmesine yönelik teklifi TBMM Başkanlığı'na sundu.

"Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır" şeklinde olan TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. Maddesi, CHP tarafından verilen teklifte "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni parlamenter demokratik sistemin işlerliği çerçevesinde ve Anayasa'ya bağlı olarak korumaktır" olarak değiştirilmesi önerildi. Böylece, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vazifesi olarak yer alan "kollamak" ibaresi metinden çıkarıldı.

DEĞİŞİKLİK TEKLİFİ KELİMEDE KALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde, darbelere gerekçe oluşturan 35. maddenin kaldırılması yönünde, parti olarak teklif vereceklerini açıklamıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ise değişiklik teklifinin maddede yer alan bir cümlede olacağını söylemişti.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber